Jiří Doležal

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2013 8:00:00

Podívejte se, kolik platíte za vedení !!!

Podívejte se, kolik platíte za vedení !!!

Podpořte naši petici, která občanům připomíná, že téměř polovina výdajů průměrné rodiny za elektřinu padne na špatně regulované distribuční poplatky.

Regulovaná platba za distribuci představuje 45 procent konečné ceny elektřiny pro domácnost s běžnou spotřebou.

V dnešní době se objevila řada zpráv, jak internetové aukce snižují cenu elektřiny. Řada lidí si však neuvědomuje, že vlastní elektřina tvoří z celkové částky na účtu pouze 33,6 procenta. Téměř polovina výdajů průměrné rodiny za elektřinu padne na špatně regulované distribuční poplatky. Regulovaná platba za distribuci tvoří 45 procent konečné ceny elektřiny pro domácnost s běžnou spotřebou, zatímco například v Německu platí spotřebitel za distribuci pouze 26 procent koncové ceny.

Na vysokých platbách za přivedení elektřiny k vašemu domu či firmě vydělávají elektrárenské společnosti ČEZ, PRE a E.ON. Distribuce je přitom regulovanou složkou, za jejíž výši zodpovídá Energetický regulační úřad (ERÚ). Žádáme ERÚ o okamžité snížení ceny elektřiny pro koncové spotřebitele regulací vysokých plateb za distribuci.

Petice se dá podepsat zde

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama