ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2013 15:23:53

Z hlediska priorit je shoda s VV poměrně velká

Z hlediska priorit je shoda s VV poměrně velká

Premiér jedná o podpoře vládě

Premiér Jiří Rusnok se dnes sešel s předsedou Věcí veřejných Vítem Bártou. Předseda vlády tak pokračuje tak ve vyjednávání o podpoře svého kabinetu se zástupci politických stran zastoupených ve sněmovně.

Tématem plánované schůzky byla podle Jiřího Rusnoka případná podpora vlády od poslanců strany Věci veřejné a vládní programové priority. „Obsahem schůzky byly otázky spojené s vyjednáváním podpory pro moji vládu,“ řekl premiér, podle kterého existuje i značná shoda ohledně hlavních priorit jeho kabinetu. „Hovořili jsme o programových věcech, které zajímají kolegy z Věcí veřejných. Myslím, že ve většině případů jsme dospěli k závěru, že je tam řada shodných míst. Z hlediska priorit ta shoda je poměrně velká,“ dodal Jiří Rusnok.

Předseda vlády také naznačil další postup, kdy bude žádat o důvěru vládě přímo na poslaneckém klubu Věcí veřejných. „Přijmu pozvání na klub Věcí veřejných, který bude před hlasováním o důvěře, a tam bych rád vysvětlil naše programové priority a odpovídal na otázky,“ uvedl premiér.

Předseda Věcí veřejných Vít Bárta po schůzce s premiérem konstatoval, že si Věci veřejné stanovily harmonogram podpory vlády Jiřího Rusnoka a další schůzky s konkrétními ministry. „Dnes jsme si s panem premiérem domluvili jakýsi jízdní řád debaty o případné důvěře vlády. Zástupci Věcí veřejných se také sejdou s ministrem zemědělství, dopravy, vnitra. Dohodli jsme se na způsobu debaty nad konkrétními body, které jsme dnes probírali,“ poznamenal Vít Bárta.

Mezi programové priority Věcí veřejných patří podle předsedy Víta Bárty omezení hazardu a téma exekucí. Na obou tématech se podle jeho slov s premiérem Rusnokem shodli. „Největší pozornost jsme dnes věnovali tématu financí, kdy Věci veřejné trápí množství exekucí v České republice. Stejně tak otázka omezení hazardu. V obou tématech jsem našel u pana premiéra pochopení,“ dodal Vít Bárta.

V následujících dnech se premiér postupně setká také s dalšími zástupci stran, kteří budou 8. srpna jednat o důvěře pro jeho vládu. Poslancům vláda také předloží své programové prohlášení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama