Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2013 11:14:07

Podvody, lži, podrazy, zatloukání…

Podvody, lži, podrazy, zatloukání…

….že by „Kopírování příkladu některého z úředníků bývalé vlády a poslanců“?

 Zákony, morálka, čest a poctivost už asi nemá v České republice místo. Parlament a úředníci ukazují občanům, jak pohrdají zákony i slušným chováním. Kolik si kdo rozdělí z peněz svého zaměstnavatele, to nemusí zaměstnavatele vůbec zajímat – je to údajné zasahování do osobních práv toho, kdo peníze přijal. Zaměstnavatel nemá právo vědět, kde končí jeho peníze a majetek! Tak se chová vláda a parlament. Lidé v Čechách se rychle učí a snaží se tento způsob zavádět do běžného života.

Příklad z našich politiků si vzal i instalatér z Teplicka, který ukončil podnikatelskou činnost v roce 2011. Přesto přijal zakázku pražské firmy na instalaci topení v jedné z jejich nemovitostí a přislíbil klasickou fakturaci. Současně se prohlásil i za plátce DPH, kterým jako nepodnikatel nemůže být. Další lží bylo tvrzení při požadavku zálohy na nákup materiálu pro instalaci topení, že nakoupené radiátory uhradil v hotovosti v částce, kterou deklaroval potvrzenou objednávkou.

Ve skutečnosti byly radiátory nakoupeny s 55% slevou, kterou poskytuje velkoobchod pro všechny zákazníky od 1.7.2013. Tuto slevu samozřejmě popřel. Jeho osobní slevy v tomto velkoobchodě zůstávají jeho výhodou. Oproti nákupní ceně inkasoval od zadavatele prací částku ve výši 222%  pořizovací ceny, tedy o 122% více.

Při upozornění na neseriozní jednání odjel i s dalšími nakoupenými komponenty pro instalaci topení, rovněž zaplacenými investorem. Telefon nebere, na SMS zprávy nereaguje.

Když mohou politici beztrestně okrádat občany o peníze, které občané svěřují státu k zajištění jejich potřeb a soud to prohlásí za legální a naopak za zasahování do osobních práv, chráněných zákonem, kde to žijeme!?

Pan Karel Kryl v jedné ze svých písní „Veličenstvo kat“ popisuje výstižně současnou situaci, je třeba jen zaměnit jména a místo.

Vrátí se do této země čest, morálka, spravedlnost a odpovědnost za své činy? Cožpak je možné do nekonečna krást, lhát a zákonem pohrdat či si jej upravit ke své potřebě. Cesta jistě existuje. Všichni však musí pozvednout svůj hlas a vyhnat zlovůli i její představitele, kteří věří, že ze svých postů poslanců (chránící zpravidla zlořád a trestnou činnost) neumožní průchod změnám nové vlády, neboť by to ohrozilo jejich lumpárny (slušně řečeno).

V této zemi si již nikdo nemůže být ničím jistý.

Občané by měly zvážit, jak rychle vyženou pijavice přisáté k jejich penězům a donutí je vrátit vše, co si nakradli!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama