Ondřej Liška

  • Jihomoravský kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2013 16:50:56

Jan Fischer opakovaně selhává pod tlakem lobbistů

Jan Fischer opakovaně selhává pod tlakem lobbistů

Komentář Ondřeje Lišky k dnešnímu vystoupení Jana Fischera v Otázkách Václava Moravce.

"Jan Fischer opakovaně selhával jako předseda vlády pod tlakem ČEZ a uhelné lobby. Těžko se mu dá dnes věřit, že se postaví proti zneužívání postů v dozorčích radách společností se státním podílem. Hned jeden z prvních kroků vlády nasvědčuje, že se bude situace opakovat. Vláda po tlaku ocelářských podniků zrušila podporu pro nové instance obnovitelných zdrojů a nechala dotace pro spalování komunálního odpadu, uhlí a plynu."

"V roce 2010 se například Jan Fischer v rámci tripartity dohodl s průmyslovými svazy a odbory na domnělém plánu oživení ekonomiky, který byl jako přes kopírák opsaný z investičních plánů betonářů nebo energetických monopolů. Jejich návrh počítal s prolomením těžebních limitů v severních Čechách, výstavbou jezů na Labi, výstavbou dvou bloků v jaderné elektrárně Temelín či s nekvalitní rekonstrukcí elektrárny Prunéřov podle plánů ČEZ. Naopak všechna pozitivní opatření k ochraně obyvatel před masivním znečištěním, jako je zákon o ovzduší, byla odložena, a tak se dnes dusí nejen Ostravsko pod tunami smogu a prachu i vinou slabosti vlády Jana Fischera," dodává Ondřej Liška.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama