PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2013 13:15:52

"Osobnosti" MF DNES a odlišná realita doby

"Osobnosti" MF DNES a odlišná realita doby

..

    Když jsem se v nedávné době v souvislosti s tendenčním chováním a manipulací občanů veřejně kritizoval reportáž České televize o událostech v Babicích v padesátých letech, ani sám jsem nečekal, že bych měl v takto nastoleném trendu jakkoliv dále pokračovat. Jenže to by nesměly být parlamentní volby "na spadnutí "a já bych si neměl, shodou okolností, přečíst výtisk takového "všeznalého" periodika, jako je po dlouhá léta  až nevkusně pravicovými dogmatiky infiltrovaná Mladá fronta DNES.

    O zřetelné neobjektivitě  Babišova média lze podat mnoho důkazů. Tak například v jednom z nedávných vydání byla prezentována dvoustránková anketa k volbám. Na otázku: "Koho budu volit v nadcházejících parlamentních volbách?" odpovídalo "100 veřejně více či méně známých lidí" nikoliv, jak křičel palcový titulek, "100 osobností". "Osobnost" bych totiž v některých, zřejmě velice dlouze a  pečlivě vybraných respondentech ani v náznaku nehledal, snad ještě jakousi osobitost, podbarvenou pravicovým, tedy zřetelně egoistickým až elitářským vnímáním světa.

     V tomto  příspěvku však nemám žádnou ambici jakkoliv hodnotit svobodně vyjevený názor dotazovaných, ale jde mi zejména o to, vystavit tvrdému morálnímu odsouzení zcela neprofesionální až neetickou redaktorskou koncepci tendenčně, což je skoro jako podvodně, vyselektovaných průzkumů".

     Jsem si zcela jist, že názory jakoby náhodně oslovených pravicových exponentů, z nichž mnohé znám bohužel i osobně, statisticky zcela neodpovídají politické, ale ani prosté životní realitě v ČR.   Jediným účelem tak podle mého názoru je, obyčejná podpráhová manipulace voličů "požadovaným směrem".

     Až na pár výjimek se respondenti rekrutovali z vyšší příjmové, chcete-li sociální, vrstvy a tudíž i žijící ve zcela jiném ekonomickém prostoru než běžný občan naší země. Je jasné, že druhy životních starostí a strastí mají finančně zajištění lidé odlišné. Nemusí ale řešit  problémy nejzásadnějšího rázu, tedy problémy existenční tak, jako to činí  statisíce jejich spoluobčanů a proto pravicová volba je pro ně již jakousi přirozeností až povinností.

     Výsledky zmíněné ankety jsem si pro zajímavost podrobně zpracoval, zesumarizoval a rád bych každého objektivně uvažujícího zájemce s nimi blíže seznámil.

     U osob, které váhaly mezi dvěma subjekty, jsem každému z nich přiznal půl procentního bodu, pevné rozhodnutí bylo oceněno procentem jedním. Mnozí dotázaní, i když nesdělili konkrétně preferovaný volební subjekt, alespoň vyjádřili svoji preferenci levice či pravice.

     A jak by tedy volby podle Mladé fronty DNES měly dopadnou? To raději ani nechtějte vědět museli byste se domnívat, že žijete ve zcela jiné zemi než je Česká republika!

     Zvítězila by TOP 09 s 20% hlasů, následovaná ODS, která by si vykousla z volebního koláče 15%. Babišovo pravicové "ANO" by teoreticky získalo 4%, lidovci potom 7% a Zelení se svým notorickým příkonem k ODS 6%. Lidí, co budou volit pravici,ale ještě neví, kterou že to zrovna partaj, bylo 24%. Summa summárum: úspěch české pravice by mělo v říjnových volbách zaručit přibližně  76% voličů.

     A to ještě se v tomto zcela neodpovídajícím vzorku českého obyvatelstva objevilo 20% doposud nerozhodnutých, tedy určitě by se z nich našel ještě někdo, kdo by pravici volil taktéž.

     Pro úplnost je nutno doplnit výsledky levice, i když ty v konečném mladofrontovském pohledu nestojí ani "za řeč". Sociální demokraté by se do sněmovny neprodrali, 3,5% by jim k tomu nestačilo, komunisty by nevolil z předložené stovky "osobností"vůbec nikdo.  Opravdu, v MF DNES, je "objektivita a profesionalita zcela zaručena"!       

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama