Ing. Jiří Havlíček, MBA

  • SOCDEM
  • Čáslav
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2013 11:54:51

ODS se asi stydí za své kandidáty

ODS se asi stydí za své kandidáty

Jak jinak si vysvětlit předvolební kampaň Občanské demokratické strany, která zvolila před předčasnými volbami v říjnu opravdu originální způsob jak oslovit své potenciální voliče, tedy ty, kteří jim ještě zbyli.

Nedílnou součástí každé volební kampaně jsou billboardy. Na nich se v posledních týdnech před kláním politických stran snaží zviditelnit kandidáti daných politických stran a to i ti, kteří jinak aktivitou ve sněmovně neoplývají. Dříve hlavní pravicová síla ODS se nicméně v průběhu posledních let natolik znemožnila, že místo portrétů lídrů raději zvolila jakési logo ptáčka, které navíc vypadá jako logo sociální sítě TWITTER. Jedná se podle mě o důkaz toho, že tato politická strana se stydí za svoji značku i své vlastní kandidáty a úmyslně je nedává voličům na odiv.

Chápu, že smutné postavy ODS jako je například Pavel Bém, Milan Jančík, Ivan Langer, Marek Benda, Petr Nečas nebo snad zcela nevýrazní Martin Kuba a Miroslava Němcová by spíše voliče odradili, ale myslím si, že politické strany by se za své kandidáty a členy stydět neměly. Jsou to totiž právě a jen oni, kteří mohou utvářet praktickou každodenní politiku. Sebevíc altruistický volební program tak bude sotva k uvěření, pokud by lidé věděli, že za ním stojí třeba například takový Martin Kocourek, známý svojí kauzou s odklonem peněz od své manželky nebo bývalý primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda, toho času jeden z obviněných v kauze Opencard.

Člověk nemusí být ani marketingovým expertem, aby nepoznal, že heslo VOLTE PRAVICI, není zcela adresné a dělá víceméně službu ostatním pravicovým subjektům na politické scéně, hlavně TOP 09, nebo Babišově ANO 2011.

Vyprázdněnost hesla VOLTE PRAVICI je pro ODS příznačná. Místo programových priorit - věcí, ke kterým se politická strana zavazuje, že po volbách pro občana udělá - přichází kandidátka na premiérku Němcová s omšelou agitací VOLTE PRAVICI. Chápu, že 90% toho, k čemu se před minulými volbami zavázala, zůstalo stejně jen na papíře, a tak je možná dneska vlastně lepší již nic konkrétního občanům neslibovat. Pokud si ale v Polygonu (sídle ODS na pražském Pankráci) myslí, že někdo „vhodí lístek straně“ na základě „příkazu“, aby volil tak či onak, je pravděpodobné, že budou 26. října hodně zklamáni.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama