ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2013 17:34:35

Mandatorní výdaje rostou ruku v ruce se stárnutím populace

Mandatorní výdaje rostou ruku v ruce se stárnutím populace

Premiér Jiří Rusnok po dalším kole jednání o státním rozpočtu řekl, že se jeho vláda pokusí pro další rok připravit v rámci možností prorůstový rozpočet.

„Je jasné, že nároky jednotlivých rozpočtových kapitol zcela přirozeně rostou, máme jisté mandatorní výdaje, které rostou tím, jak nám stárne populace,“ vysvětlil předseda vlády.

Cílem vlády je splnit maastrichtská kritéria a ukončit proceduru náročného schodku. „Závěr debaty je takový, že v rámci makroekonomického vývoje se podíváme na možnosti navýšení příjmů, které by bylo možno pro příští období předpovídat a podíváme se také na strukturu ještě nějakých alokovaných částek tak, jak jsme o nich diskutovali v předchozích dnech,“ vysvětlil premiér.

Podle premiéra bude jednání o rozpočtu pokračovat i v dalším týdnu. „Proces pokračuje, jak jsem avizoval, bude pokračovat jednáním se sociálními partnery i nějakým závěrem na konci tohoto měsíce,“ řekl předseda vlády.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama