JUDr. Petr Hulinský, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2013 15:53:16

Fotbal je třeba vrátit sportu

Fotbal je třeba vrátit sportu

Jako mluvčího stínové vlády ČSSD pro sport a především jako sportovce tělem i duší mě vůbec netěší, když se o našem nejpopulárnějším sportu píše jinak, než v souvislosti s vynikajícími výkony naší reprezentace nebo našich klubů.

To je bohužel i případ těchto dní, kdy jsme svědky zátahu proti fotbalistům podezřelých z manipulování zápasů. Na druhou stranu ale vítám, že po nejrůznějších náznacích a signálech o problémech se sázením hráčů na fotbalové zápasy a jejich ovlivňováním, dochází k důkladnému vyšetřování ze strany protikorupčního útvaru Policie ČR. Určitým optimismem mě rovněž naplňuje skutečnost, že Fotbalová asociace ČR  - nebo aspoň někteří její vrcholní představitelé – se na dlouhodobém vyšetřování podílela. Věřím proto, že důkladné vyšetřování může vést k nápravě současného stavu.

Za zvlášť znepokojující ovšem považuji skutečnost, že k podvodům a ovlivňování zápasů docházelo v juniorské lize, a že tedy někdo pravděpodobně zneužíval a manipuloval mladé hráče.  Pokud se skutečně prokáže jakékoli provinění nejen proti zákonům či regulím Fotbalové asociace, ale i proti duchu fair play, budu se osobně zasazovat o co nejdůslednější potrestání případných viníků. Fotbal musí být vyjmut z rukou obchodníků a vrácen zpět sportovcům. A to platí zejména o mládežnickém fotbale. Pokračovat v současné praxi zneužívání juniorů by mohlo mít pro nastupující generaci fotbalistů, a tedy i pro budoucnost našeho sportu, fatální důsledky.

Petr Hulinský, mluvčí stínové vlády ČSSD pro sport a mládež

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama