Mgr. Ondřej Mrázek

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,34. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2013 16:11:02

Volte sklerózu: Starý PES a TIP TOP 09

Volte sklerózu: Starý PES a TIP TOP 09

„Nelovím kachny.“ „Nepíšu pohádky.“ „Bez deprese.“ Až takto rozverná hesla si zvolila do voleb stará, modrá, všemi mastmi mazaná ODS. ODS - ten starý pes české politické scény, kterého – jak jsme si naivně mysleli - novým kouskům nenaučíš.

 A je to tady! Neuvěřitelné se stalo skutkem. Cirkus zkorumpovaných a vypískaných politiků, kteří přivedli tuto zemi na buben, jede dál! Titanic zve velevážené zájemce na další vyhlídkovou plavbu. 

Geniálním marketingovým tahem je zaměření kampaně ODS na mladé. Na koho jiného, než na nejmladší voliče, kteří ještě nepotřebují chronickou sklerózu, aby zapomněli, co se tu dělo pod vedením ODS posledních pár let. Dáme mladým první práci a první byt. Cože? To je přece heslo, které, jak by řekli politici ODS, „smrdí socialismem“. Až na druhý pohled vidíme, jak jsme jim křivdili. Nejde o mladé jako takové, ale o zlatou mládež. O potomky zbohatlých politiků ODS, kteří si po škole jako samozřejmost koupí svoji, jak tomu říkají v ODS, „první nemovitost“, protože, „ke konzervativním hodnotám patří zajišťování se na stáří“. Co k tomu dodat? Snad jen normalizační: „Kdo neokrádá stát, okrádá rodinu“.
Absurdní proměně, proti které je příběh Řehoře Samsy jen neškodnou anekdotou, se nevyhnuli ani politici TOP 09. Tváří se, že oni nic, oni muzikanti, oni tu nevládli, a i kdyby, všechno je přece Tip TOP. Tradice, Odpovědnost a – to mě podrž - Prosperita. Šedá eminence zdiskreditované Nečasovy vlády Kalousek a punkový kníže Karel připomínají sehranou dvojici policajtů z béčkového filmu. Hodný šišlavý kníže a démonicky arogantní výkonný ředitel zeměkoule.  „Právo je základ státu od dolejška až ke špičce,“ zamumlal svým neodolatelným způsobem kníže na včerejší tiskové konferenci a zazdil to výrokem: „Oproti pochybám, které mnozí proti nám zdvíhaj, chceme sociální stát.“ Duo TOP 09 verbálních akrobatů navozuje atmosféru absurdního cirkusu. Členové vlády, jejíž ministryně kultury a ministr školství ničivě šlapali školství a kultuře na šos, má pro nové volební období jasné priority. Jsou to - Voskovče a Werichu, probuďte se! - kultura a vzdělání.

Ne, to přece nemůže být pravda. Ti lidé blouzní, jsou duševně nemocní. Jsou závislí na moci. Potřebují pomoci. Pomoci procitnout a vrátit se jako vyléčený narkoman zpět do reality. Víc, než si myslíte.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama