Jiří Janeček

  • Hlavní město Praha
  • Výbor pro bezpečnost
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2013 16:48:21

Obviněný člen ODS snad nikdy nebyl na kandidátce ODS hned za superlídrem

Obviněný člen ODS snad nikdy nebyl na kandidátce ODS hned za superlídrem

Je mi smutno, když sleduji politické dění v České republice. Žádná strana nepřichází s jasným programem.

Kvůli honbě za hlasy voličů se strany schovávají za různé osobnosti, (které ovšem nevědí, jak se vlastně řídí Český stát) a volební sliby, které do budoucna zhorší ekonomickou situaci v ČR. Top 09 spoléhá místo volebního programu na knížete Karla Schwarzenberga, ODS láká voliče socialistickým heslem první práce, první byt. TOP 09 a ODS totiž nic jiného ani nezbývá, protože konzervativní pravicový program již obě strany slíbily v minulých volbách… a nesplnily.

Zvýšením daní v minulém volebním období se jasně posunuly na střed, nebo spíše do leva. Je to pochopitelné, střední třída chudne, vyšší třída nás brzy opustí a bude podnikat v jiných zemích, takže TOP 09 a ODS musí začít slibovat stejně jako levicové strany.  

Duo Vítek Bárta a Tomia Okamura budou bojovat za knihu ekonoma Pavla Kohouta - Úsvit, ČSSD slíbí cokoliv, aby vládla a těší se, jak zaměstná do svých státních bank a pracovních agentur své dobré známé.

Slovenský miliardář Babiš, prostřednictvím svých novin píše, jak je ANO na vzestupu a jak právě oni budou schopnými politiky.

Jen podotýkám, že politika je řemeslo jako každé jiné a je potřeba se ho vyučit. Rozhodně bych si nestoupl před gynekologické křeslo, nicméně MUDr. Svoboda měl větší odvahu a postavil se za primátorský stůl. Všichni víme, jak to dopadlo a myslím, že obviněný člen ODS snad nikdy nebyl na kandidátce ODS hned za superlídrem paní Němcovou.

Vím, že říkat věci na rovinu se nenosí a vím, že pravda u voličů není moc populární. Ale spoléhám na spořádané pracovité občany, kteří neuvěří laciným slibům a budou volit takové politiky, kteří nemění své názory.

Proto budu navrhovat a podporovat tyto myšlenky:

  • Nikomu nedáme ani práci ani byt, ale vytvoříme takové podmínky, aby si na něj každý mohl vydělat.
  • Oživit ekonomiku snížením daní, DPH, odvodů, tak, aby se zvýšila konkurenceschopnost firem. Cílem je zvýšit výrobu a tím zvýšit poptávku po pracovních místech.
  • Zaměstnavatele, podnikatele a živnostníky zbavit administrativní zátěže. Daňové přiznání na A4, je potřeba sloučit  úřady, které musí ekonomický subjekt navštěvovat v jeden. Další efekt - podnikatelské subjekty bude kontrolovat jen jeden úřad a ne čtyři, či více.
  • Další podporou ekonomiky je vymahatelnost práva a rychlá rozhodnutí soudu v ekonomických otázkách max do jedno roku. Je neuvěřitelné, že dlužníci dokáži likvidovat pomocí liknavosti soudu kvalitní společnosti.
  • Budu prosazovat opětovně platbu DPH - až po uhrazení dodavatelem. Každý ví, že se v případě neuhrazení faktury prohlubuje ztráta podnikatelů.
  • Chci otevřít diskuzi na povolení Švarc systém, který je v současnosti stejně využíván. A jak pracovní poměr, tak práce na živnostenský list je výhodná pro obě strany. Je lepší práce na živnostenský list, než závislost na pobírání dávek.
  • Chci vytvořit malý efektivní stat, který bude zasahovat do života obyvatel co nejméně.
  • Pokusím se sloučit ministerstva, finanční úřady, úřady sociálního zabezpečení, živnostenský úřad, pracovní úřad v jeden kvalitní.
  • Myslím, že krajské úřady neprokázali svojí potřebnost a jen zatížily rozpočet ČR, takže zrušení je zcela na místě.
  • V dobách krize musí stát umožnit, aby soukromý sektor mohl rychle investovat.!
  • Sociální pomoc musí být adresná a jen po nutnou dobu. Nezaměstnaný, který několikrát odmítne práci, nebude mít nárok ani na jednu korunu s daní řádných občanů.
  • Rád bych lépe ochránil matky s dětmi před neplatiči alimentů. Myslím, že neplatit na své děti je morální zločin, který musí být potrestán.

Myslím, že až neplatiči zjistí, jak vysokou trestní sazbu budu navrhovat, rádi budou plnit své otcovské povinnosti. Sám mám čtyři děti.

Bezpečnostní složky, učitelé, lékaři a profesionální úředníci (až po zavedení zákona o úřednících), musí být kvalitně zaplaceni, protože na jejich práci je závislá budoucnost naší země.

Jíří Janeček, volební blok Hlavu Vzhůru

Jiří Janeček, narozen v Praze, 39 let, 4 děti, od 18 let podnikatel, celý život platím daně a žiju v Praze a v současné době jsem zastupitel MČ Prahy 11. V roce 2013 jsem založil Pravou frakci v ODS jako poslední pokus vrátit ODS zpět na pravé spectrum. Z ODS jsem odešel kvůli levicovému směřování této strany.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama