ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2013 19:53:43

Problémy českého zemědělství

Problémy českého zemědělství

Jihomoravský kraj, kde za hnutí Úsvit kandiduji, je z velké části tvořen venkovem. Proto je pro něj velmi důležitým hospodářským sektorem zemědělství a kraj velmi intenzivně všechny problémy, které české zemědělce trápí.

 V případě Jihomoravského kraje vidím dva problémy. Prvním je likvidace úrodných černozemí, ať už různou výstavbou developerských či průmyslových objektů, a nebo, zejména v blízké minulosti, budováním solárních elektráren.

Druhým problémem je, že zemědělci z různých důvodů zapomínají na diverzitu osívání polí. Tím dochází k fatálnímu vyčerpávání půdy, a pokud se něco nezmění, tak úrodnost klesne pod únosnou míru.

Dalším problémem je i státní a evropská zemědělská politika, zejména to, že pro některé zemědělce je výhodnější pěstovat řepku, než cokoliv jiného. Ale toto téma by vydalo na zvláštní text.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama