ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2013 18:34:56

Není náhoda, že to co si můžeme koupit v českých obchodech je v podstatě odpad!

Není náhoda, že to co si můžeme koupit v českých obchodech je v podstatě odpad!

Ve včerejším blogu jsem slíbil, že se ve zvláštním textu zamyslím nad pěstováním řepky „na dotace“ a dalšími problémy českého zemědělství. Pokud o těchto věcech uvažujeme šířeji, opět se dostaneme k hlavnímu programovému bodu našeho Hnutí- k přímé de

 Obecně mám pocit, že zemědělská politika České republiky je tvořena zcela nevhodně. A váhám, jestli je to diletantství, nebo záměr těch, kteří o věcech rozhodují. Nevím, zda je správné dotovat například právě pěstování řepky, když se každý rok snižuje naše soběstačnost v zemědělské produkci.

Zkusme si představit, že naši politici a úředníci budou i nadále rozhodovat ve prospěch některých nadnárodních společností, až to dojde tak daleko, že to naše zemědělství, na které jsme kdysi mohli být hrdí, definitivně zlikviduje. Říkám si, že takový politik a úředník by měl být pohnán k zodpovědnosti.

Doposud tomu tak nebylo, ti lidé rozhodovali o našem zemědělství a nenesli žádné riziko. Právě z těchto důvodů je nutné, aby Úsvit prosadil odpovědnost politiků a úředníků, třeba i trestní a majetkovou. Už prostě není možné po takto špatném rozhodnutí, které poznamená celé regiony, jen mávnout rukou. Odpovědní lidé přece nemohou jen pronést „já už to příště neudělám“ a být z obliga.

Ona totiž vůbec není náhoda, že to, co si můžeme koupit v našich obchodech, je v podstatě odpad z celé Evropy. Chtěl bych vidět občana Itálie, který by se smířil s tak mizernou kvalitou potravin. Ale u nás tomu tak je, i z důvodu pochybné odpovědnosti příslušných orgánů.

I tohle zdánlivě odlišné téma totiž souvisí s přímou demokracií, kterou Hnutí Úsvit prosazuje. Pojďme se proto konečně postavit chybám nebo svévoli těch, kteří pro nás mají zajišťovat veřejné věci. Pojďme společně udělat změnu. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama