ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2013 14:07:35

Další daňový veletoč! Tohle nemůže být pravice…

Další daňový veletoč! Tohle nemůže být pravice…

Daně mají být jednoduché a nízké - pak nemusí úřady honit plátce mezi kličkami paragrafů a výjimek. Nízké a jednoduché daně uleví všem.

Podnikatelům, zaměstnancům a nakonec i úřadům, které se tak mohou věnovat smysluplnější činnosti nebo se zbavit nadbytečných úředníků. Koncept jednoduchých a nízkých daní je veskrze pravicový, ne tak ovšem u nás, u naší „pravice“.

Posledním kotrmelcem a zatměním programové paměti vlády ODS a TOP 09, krátce před rozpuštěním sněmovny, byla nová „Daň z nabytí nemovité věci“, nahrazující současnou daň z převodu nemovitosti. Jistěže s vyšší „výtěžností“. Rozpočet roku 2014 se měl, vyjdu-li ze slov ministra v demisi pana Jana Fischera, těšit na 7.mld. Kč nově vybraných daní. Ostře jsem proti jejímu zavedení v poslanecké sněmovně protestoval, už kvůli tomu, že nově měl podle cenových map vypočítávat daň Finanční úřad a poplatník mohl proti tomu leda tak protestovat a platit si znalce, aby případně vyměřenou daň napadl. Byl jsem připraven obrátit se i na prezidenta, aby přijetí tohoto zákona zabránil.

A teď se podržte. Pravicová ODS propadla levicové mánii rozdávání a selektivních dotací.

První práce, první byt.. A navrhuje proto daňovou úlevu pro mladé z daně z převodu nemovitosti!! Té samé daně, pro jejíž zrušení a nahrazení novou, před necelým měsícem hlasovala! Občanští demokraté, moji vzácní, bývalí kolegové, prosím – nezvyšujte daně a nevymýšlejte les dalších výjimek. Ani k zákonům, které již neměly existovat.

Nový zákon o dani z nabytí nemovité věci nakonec zastavil tento týden Senát. Převážně levicový Senát, který tedy přijal mé výhrady. Pokud vám snad označení pravicové přijde na rozdíl ode mne významově vyčpělé kvůli současným „pravicovým“ reprezentantům, tak co třeba takhle?

Jednoduché a nízké daně jsou SPRÁVNÉ a FUNGUJÍ ... Na tom se snad shodneme, ne? 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama