JUDr. Petr Hulinský, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2013 18:33:15

Nesouhlasíme se snížením dotací městským částem

Nesouhlasíme se snížením dotací městským částem

Finanční výbor Zastupitelstva hl. m. Prahy na svém dnešním zasedání seznámil se stavem příprav rozpočtu hl. m. Prahy na rok 2014.

Mimo jiné vzal na vědomí návrh dotačních vztahů k městským částem hlavního města Prahy, tak jak byl předložen prvním náměstkem primátora Jiřím Vávrou. Návrh představuje určité snížení dotací, protože příští rok dostanou pražské městské části o zhruba 65 milionů na dotacích méně oprati letošnímu roku.

Předseda finančního výboru Petr Hulinský vyjádřil pochopení pro složitou situaci při sestavování rozpočtu hl. m. Prahy na rok 2014. Se snížením dotací ovšem nesouhlasí a chápe potřeby jednotlivých městských částí.

„Uvědomujeme si, že snížení dotací může způsobit městským částem problémy zejména při financování škol. Vím, že městské části přišly tento rok o státní dotaci. Z řady rozhovorů se starosty zejména malých městských částí jsem informován, že tento výpadek v  příjmech dělá městským částem značné problémy.,“ poznamenal k tomu předseda finančního výboru Zastupitelstva hl. m. Prahy. Proto je podle něho nutné hledat jiné způsoby, jak z rozpočtu hlavního města pomoci městským částem financovat školství.

„Budeme se snažit najít při sestavování rozpočtu hl. m. Prahy na rok 2014 přijatelné řešení, které by výpadek státních dotací nahradilo a umožnilo financovat pražské školy aspoň v té míře, jako tomu bylo v letošním roce,“ dodal Petr Hulinský.

První verze rozpočtu hl. m. Prahy na rok 2014 byla projednávána minulý týden. Definitivní verzi rozpočtu by mělo Zastupitelstvo hl. m. Prahy schválit na svém listopadovém zasedání.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama