David Kádner

  • Nová Ves v Horách
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.09.2013 18:46:49

Ministerstvu vnitra chybí dlouhodobá koncepce

Ministerstvu vnitra chybí dlouhodobá koncepce

Na konci týdne jednala tripartita o rozpočtu na příští rok. Jedním z návrhů je také posílení kapitoly ministerstva vnitra o 400 milionů korun, což by mělo pomoct vyřešit problémy s náborem nových policistů.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 "Ano, každý policista je dobrý, ale musíme mít jistotu, že disponujeme prostředky na jeho odpovídající platové ohodnocení," říká lídr kandidátky Hnutí Úsvit v Ústeckém kraji David Kádner.

Ministr financí v demisi Jan Fischer by rád odstranil problémy s náborem nových policistů navýšením rozpočtu pro ministerstvo vnitra. Problémů, se kterými se resort potýká, je ale více. "Je samozřejmě jedině dobře, pokud bude více policistů, každý strážník na ulici je dobrý. Chybí tady ale reálný výhled do budoucna, nějaká koncepce, která by ministerstvo vnitra dlouhodobě stabilizovala," upozorňuje starosta Nové Vsi v Horách a kandidát Hnutí Úsvit David Kádner.

Předchozí koaliční vláda ubrala příslušníkům policie a Hasičského záchranného sboru ČR deset procent z jejich platu. Tehdejší ministr vnitra Radek John měl slíbeno, že po roce škrtů budou peníze na resort každý rok růst o půl miliardy korun, k čemuž ovšem nedošlo. Dokud nebude tento stav narovnán, noví policisté by neměli být přijímáni.

"Pokud nedokážeme zaplatit stávající sbor policistů a hasičů, nemůžeme dál nalévat peníze do náboru nových posil. Jejich platy jsou v současné době nepřiměřeně nízké. Ti chlapi i ženy, které jsou rovněž nezbytnou součástí obou sborů, si za svoji práci zaslouží odpovídající ohodnocení," říká David Kádner.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama