Jiří Hemerle

  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2013 19:37:29

Zavřete ho preventivně hned, a až něco provede, bude to mít odsezeno.

Zavřete ho preventivně hned, a až něco provede, bude to mít odsezeno.

Co vy na to, není to dobrý nápad? Pozavíráme preventivně všechny občany, protože určitě většina z nich něco provede, tak ať se tím nemusíme zabývat kdo a co udělal, spláchneme to takhle všechno najednou.

Myslíte si asi, že jsem duševně chorý a něco takového je nemyslitelné.

A víte o tom, že každý, kdo si pořídí prázdné médium pro ukládání dat, ať už je to CD, DVD, flash disk či jen hard disk, který je součástí většiny PC a notebooků, zaplatí v kupní ceně autorská práva OSA?

Skutečně, pokud jste výrobce či dovozce prázdných nosičů, máte dnes povinnost nahlásit se podle §25 zákona č.121/2000 Sb. a odvést, cituji: „odměnu“. Samozřejmě každý výrobce či dovozce tuto „odměnu“ kalkuluje do ceny svého výrobku, takže v konečném důsledku ji platí spotřebitel.  Je to podle vás normální, že si koupíte paměťovou kartu do svého foťáku a odvede Ochrannému Svazu Autorskému poplatek? Koho, asi tak OSA v tomto případě chrání? Nevíte? A kdo je autorem Vašich fotografií, nejste to náhodou Vy. Tak si řekněte OSA o podíl na Vašem poplatku, máte na to přeci logicky nárok.

A co takové koncesionářské poplatky pro Českou televizi a Český rozhlas. Neposloucháte ČR ani nesledujte ČT? No to nevadí, preventivně zaplaťte. Česká televize je financovaná z našich daní (z rozpočtu), příjmy z reklamy a dále koncesionářskými poplatky. Nevíte, proč máte platit dvakrát a dokonce i poplatek, když se na ČT nedíváte a máte zaplacený kabel či satelit? Prostě preventivně.

Co je to za stát, který umožňuje zákonem firmám, legalizovat okrádání svých obyvatel?  Pokud platíte za produkt či výrobek, který jste neodebrali, jinak než loupež to nazývat nelze.  Když odhlédneme od částky, kterou musí většina z nás každý měsíc uhradit, je naprosto zarážející způsob jakým stát „dojí“ své obyvatele.

A vymýšlí stále nové finty, jak se vám dostat do peněženek. Přes daně to jde politikům špatně, co kdyby jim to volič u příštích voleb spočítal. Tak vymýšlí energetické štítky, povinné revize komínů, povinné technické prohlídky, poplatek za OZE, příplatky za míchání biopaliv do PHM, atd.

Strana svobodných občanů má jako jeden bod svého programu odstranění uzákoněných loupeží, myslíme tím právě tyto a další poplatky. Pokud byste všechny tyto poplatky sečetli, bude to více než jen pár tisícovek za rok a to už za to jistě stojí

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama