Ondřej Liška

  • Jihomoravský kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2013 12:32:34

Nemáme to na háku!

Nemáme to na háku!

Strana zelených odstartovala kampaň k dostupnosti kvalitních potravin.

Strana zelených v rámci předvolební kampaně upozorní na několik zásadních témat, které souvisí s opatřeními pro zlepšení kvality života a demokracie. Prvním tématem jsou kvalitní a dostupné potraviny, v následujících týdnech upozorní na další palčivé problémy. Kampaň startuje na internetu a v ulicích několika městech ČR již dnes.

Zelení připravili a zveřejnili seznam bodů, které mohou pomoci lepší dostupnosti kvalitních lokálních potravin a zlepšení podmínek pro malé a střední podnikatele v oblasti zemědělství. Návrh na konkrétní zlepšení v oblasti kvalitních potravin zelení soustředili na nové mikrostránce www.zeleni.cz/potraviny, ve spolupráci s Družinou vytvořili osvětové infografické video a kampaň k potravinám se ode dneška objeví i v ulicích měst.

„Ke zlepšení dostupnosti kvalitních lokálních potravin nestačí jen navštěvovat farmářské trhy a nakupovat biopotraviny. Je nezbytné, aby se zlepšila kontrola kvality státních úřadů, musí se zvýšit osvěta na školách. Nestačí, abychom podléhali módním trendům, musíme být náročnější například ve vyžadování označení složení potravin na obalech,“ říká předseda Strany zelených Ondřej Liška.

Ve středu 25. 9. odstartovala série pouličních setkání s lídry stran, zástupci zelených a dobrovolníky, kteří budou kolemjdoucím nabízet lokální sezónní jablka se samolepkou Strany zelených. Na ulicích bude možné diskutovat o konkrétních krocích na podporu dostupnosti lokálních potravin například s Josefem Sklenářem, biozemědělcem a dvojkou na kandidátce SZ v kraji Vysočina.

„Známek kvality spotřebitel může vidět celou řadu. Tyto známky kvality ale nemají oporu v zákoně a jedině značka bio má oporu v legislativě České, ale i v té Evropské. Je to jediný systém, který kvalitu hlídá po praktické i administrativní stránce,“ uvedl Josef Sklenář, majitel největší biofarmy v ČR a dvojka kandidátky Strany zelených v Kraji Vysočina.

„Žádná jiná politická strana kromě Strany zelených se problematice dostupnosti kvalitních a lokálních potravin dlouhodobě nevěnuje. Na první pohled se zdá, jakoby se jednalo o apolitické téma. Naším úkolem je udělat z něj téma nejen kontroverzní a politické, ale uchopit jej tak, aby bylo lidem srozumitelné,“ připomíná  Jiří Urban, expert Strany zelených na kvalitní potraviny a ekologické zemědělství.

Strana zelených je dlouhodobě stranou, která se zaměřuje na konkrétní a věcná řešení otázek souvisejících s kvalitou života a demokracie. Programové priority nejsou jen předvolební deklarací, zelení mají ve svých řadách desítky odborníků a lidí z praxe, kteří jsou schopni navrhovat relevantní opatření a zákony.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama