Pavel Přemysl Ries

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2013 20:24:28

Ries (Úsvit): To se mají o Vary zase postarat aktivisté místo vedení města?

Ries (Úsvit): To se mají o Vary zase postarat aktivisté místo vedení města?

V Karlových Varech se pořádala diskuse občanů s vedením města, kde měli místní říci, co jsou podle nich nejpalčivější problémy Varů. Některé odpovědi mě zaujaly, například proto, že se s nimi už dávno dalo něco dělat.

 Jako největší problém lidé zmiňovali rekonstrukci Horního nádraží. Zde nemůžu než souhlasit. Kdyby ale magistrátu skutečně šlo o to, aby tato „brána do města“ nějak vypadala, už dávno mohlo být nádraží opraveno. Stačilo, aby Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) použila hotový projekt, který jim vypracovala společnost Grandi Stazioni. Projekt byl už udělaný a šetrný ke stávajícímu nádraží. I Asociace pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví pod mým vedením ho podporovala.

Jenže SŽDC prosazovalo, aby zde vznikla úplně nová „haluzna“, která vyjde dráže než rekonstrukce. Kdyby se býval použil původní plán, na nádraží se už mohlo pracovat. Jenže oni se raději pouštěli do polemiky s naší asociací, jestli je vůbec na budově něco cenného.

Další zmiňovaný problém je okolí tržnice, za to mohou Karlovarské minerální vody, neboť tamější budova jim patří. Jenže památkáři z magistrátu usoudili, že v budově, která původně sloužila jako stáčírna, už není vybavení, a tak není co chránit. Zřejmě „bordel“ kolem ní je přijatelnější než chránit samotnou budovu.

Dalším „vředem“ Karlových Varů, ale ne posledním, je nádherná secesní budova, dříve spořitelna, se kterou město také nic nedělá. Kdyby se peníze do předražené sportovní haly daly raději na tohle, bylo by to lepší. Stejně tak navážení sněhu na Ski Sprint mi přijde zbytečné – stojí to strašlivé peníze, které by mohly jít na úklid města.

Pan Petr Kulhánek je karlovarským primátorem už tři roky. Nic se ale v těchto problémech nelepší. Nakonec to dost možná zůstane tak, že to zase vezmou do rukou aktivisté, kteří to dělají zadarmo, než ti, kteří jsou za svou práci placeni.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama