Pavel Přemysl Ries

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2013 17:35:48

Dělníkovi strhnou zmetek ze mzdy. Politici a úředníci nesmí být výjimkou!

Dělníkovi strhnou zmetek ze mzdy. Politici a úředníci nesmí být výjimkou!

Každému občanovi, který v práci vyrobí zmetek, je škoda vzniklá podniku stržena ze mzdy. Takové jsou podmínky pro většinu pracujících v této zemi.

 Politici a úředníci jsou ale nedotknutelnou „elitou“, která za svá nevědomá, spíše však častěji promyšlená selhání, nenese žádnou hmotnou ani trestní odpovědnost. To se musí změnit!

Například krajská vláda Karlovarského kraje pod vedením současného hejtmana Josefa Novotného (ČSSD) připravila občany kraje o stovky milionů korun:

Machinace a neprůhlednosti v evropském Regionálním operačním programu Severozápad, pokuta 308 000 000 Kč.

Za další machinace a podvody v dotačních programech při stavbě středních škol v Ostrově a Sokolově hrozí další pokuta ve výši 250 000 000 Kč.

Každého občana kraje včetně důchodců a nemluvňat tak toto dobrodružství na poli evropských dotací bude stát 2 000 korun! Zoufalství občanů však přerostlo v konkrétní činy – Leo Steiner, bývalý úředník dotačního úřadu Severozápad, sbírá podpisy k vyhlášení referenda s názvem „Platit musí viníci“ a chce, aby škody vzniklé v souvislosti s rozdělováním evropských peněz platili výhradně ti, kteří je způsobili.

Pokud dostane hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury důvěru občanů, jako jediná strana se zavázala uzákonit hmotnou a trestní odpovědnost a odvolatelnost politiků a úředníků.

Pakliže občan pracující v dělnické profesi v zaměstnání vyrobí, byť neúmyslně, zmetek, je mu škoda stržena ze mzdy. Toto pravidlo musí začít platit i pro úředníky a politiky. A vězte, že pokud nám dáte hlas a toto pravidlo se nám podaří prosadit, trafikanti a lapkové vyklidí pozice a o úřednickou i politickou profesi začnou mít zájem jen poctivé a schopné osobnosti. Teprve pak se v naší zemi začne nám všem lépe žít.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/pavelpremyslries.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama