JUDr. Stanislav Grospič

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.09.2013 10:18:48

Nadační fond strategii nenahradí

Nadační fond strategii nenahradí

Informaci, že státní dluh ke konci června činil 1,678 biliónu korun, a za letošní první pololetí se zvýšil o 10,5 mld. Kč, ..

Informaci, že státní dluh ke konci června činil 1,678 biliónu korun, a za letošní první pololetí se zvýšil o 10,5 mld. Kč, doplnil prezident Miloš Zeman vyjádřením, že bude chtít, aby na něj podnikatelé přispěli. Především ti, kteří jej budou doprovázet na jeho cestách.

Myslím si, že nadační fond prezidenta republiky, byť založený soukromou osobou Miloše Zemana, Českou republiku od dluhů nezachrání. Spojí-li se se jmény jako Bakala, nemůže mít ani onen symbolický morální rozměr.  

Proto se jako odborář ptám, proč vláda, byť v demisi, tančí ve stínu prezidenta republiky kolem problematiky Dolu Paskov v galantních gentlemanských tanečcích? Zavření Paskova může mít katastrofální dopad do dalších, na těžbu napojených průmyslových odvětví. Zdaleka tak nepůjde jen o přímé zaměstnance dolu. Varovný signál vyslalo Cargo, sníží se objem nákladní přepravy.  

Naše odborová centrála je přesvědčena, že uhlí je strategická surovina pro naši vlastní průmyslovou výrobu. Stát by tedy měl umět strategicky rozhodnout nejen vzhledem k dopadům vlny nezaměstnanosti na Ostravsko, ale přeneseně i v dalších odvětvích v České republice. Jde totiž o rozhodující moment, zda udělá ČR a její průmysl další krok k levným montovnám, či se bude koncepčně a dlouhodobě rozvíjet.  

Milodary podnikatelů, kteří budou cestovat společně s prezidentem, jistotu příjmů dělníkům a ostatním zaměstnancům nezajistí. Za Odborové sdružení Čech, Moravy a Slezska mohu horníkům z Paskova vyjádřit pozdravy a solidaritu od odborářů z řeckých odborů PAME a Světové odborové federace.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama