ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.09.2013 15:23:45

Karel Pražák (Úsvit): Je čas vystřídat!

Karel Pražák (Úsvit): Je čas vystřídat!

Fotku s tímto heslem jsem umístil na svou Facebookovou stránku a nestačil se divit za vlnu kritiky, co se na mě snesla. Ale není to snad to, po čem všichni voláme při debatách s přáteli, nebo posezení u piva?

 Pokud se podíváme na kandidátky různých politických stran, najdeme tam nejednoho matadora, který v Poslanecké sněmovně sedí již několikáté volební období. Podívejme se například na Bohuslava Sobotku, adepta na budoucího premiéra. Ten do poslanecké lavice zasedl ihned po dokončení studií a už v ní sedí 17 let. V jeho případě to je pět volebních období a kandiduje znovu.

Z opačného politického spektra zde máme krásný případ Marka Bendy. Krom dvou let, kdy nebyl zvolen a do poslanecké sněmovny naskočil až jako náhradník, sedí v parlamentu od roku 1990.

Zářným adeptem na vystřídání by byl i Miroslav Kalousek, který je poslancem od roku 1998. Ještě před tím však pracoval na úřadu vlády a ministerstvu obrany jako náměstek a poradce. Zároveň je to ten Miroslav Kalousek, který se v roce 2006 snažil dohodnout na vládě s podporou komunistů. Zatímco dnes svou novou stranu staví do role posledního záchranného valu před jejich návratem.

Pokud si tedy stěžujeme, kam jsme se za posledních dvacet let dostali, měli bychom vystřídat právě tyto matadory, kteří u toho byli a velkou měrou se na současném stavu podíleli. Troufám si tvrdit, že pokud bychom měli přímou demokracii, tak většina z nich, snad krom Bohuslava Soboty, už do parlamentu nezasedne.

Sledujte i další texty na mém Facebooku: https://www.facebook.com/prazakusvit

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama