Ondřej Liška

  • Jihomoravský kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2013 15:17:13

Podpora malých a středních podniků nejsou „klišé a kecy“

Podpora malých a středních podniků nejsou „klišé a kecy“

„Malé a střední podniky – to jsou klišé a kecy. My potřebujeme podporovat velký průmysl, který tu má tradici,“ uvedl Andrej Babiš v pondělní MF DNES.

Malí a střední podnikatelé reprezentují ale více než jeden milion ekonomických subjektů v České republice, což je více než 99 % všech podnikatelů. Právě malé a střední podniky zaměstnávají přes 1,8 milionu zaměstnanců, což představuje přes 60 % všech pracovníků ČR a tvoří 36 % HDP. Andrej Babiš na billboardech slibuje, že ví, jak dát lidem práci. Vedle toho možná umí řídit své obrovské firmy, včetně mediálních domů. O ekonomice státu, ale neví vůbec, vůbec nic.

„Pomáhat zakládat inovátorské firmy je na prd”, doplnil svůj výrok Babiš. Česká republika má dvě možnosti: buď bude konkurovat světu levnou pracovní silou, nebo bude lákat investice na vzdělané, produktivní a inovativní zaměstnance, kteří se budou moci opřít o kvalitní zázemí, od dopravní a technologické infrastruktury, přes efektivní veřejnou správu až po vzdělávání a péči o děti.

Jedinou cestou jak lidem dát lidem práci, je podle mě podpora právě malých a středních podniků. Vidíme to na příkladu dolu v Paskově, který se chystá zavřít a o práci tak přijdou stovky lidí. Malé a střední podniky, které by mohly dát lidem práci například díky renovaci a zateplování domů financované Evropskou unií, jsou daleko efektivnější cestou. Každá miliarda investovaná do zateplování, znamená vedle úspor občanů na energii, tisícovku nových pracovních míst. A podporou malých a středních firem navíc podporujeme lidi a ne desítky velkopodniků pana Babiše, který si založil svou business stranu ANO.

Ondřej Liška, předseda Strany zelených

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama