Ondřej Liška

  • Jihomoravský kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2013 14:29:14

Nepotřebujeme další tunelíny. Pro oživění ekonomiky jsou výhodnější inovace

Nepotřebujeme další tunelíny. Pro oživění ekonomiky jsou výhodnější inovace

Ve volebním speciálu České televize s lídry z Vysočiny zaměřeném na energetiku naprostá většina stran souhlasila s rozšířením Temelína. Strana zelených hodnotí jeho rozšiřování jako významné riziko, hrozící předražením.

„Podpora výstavby dalších reaktorů je podstatné ekonomické riziko, které může navíc prodražit cenu elektřiny i zvýšit vliv zákulisních hráčů na politiky. Proto odmítáme další Tunelíny. Máme k dispozici lepší impulsy pro oživení ekonomiky a tvorbu pracovních míst. Například jedna miliarda veřejné podpory investovaná do zateplování domů vytvoří tisíc pracovních míst a vrátí se zpět v podobě ušetřených výdajů státu za podporu v nezaměstnanosti a další sociální výdaje,“ představuje Ondřej Liška, předseda Strany zelených, priority v energetice.

Další impulsy pro českou energetiku v programu zelených jsou:

v zateplených domech ušetří domácnosti 70-90 % ročních výdajů za teplo;. energetická modernizace domů vytvoří více než 35 tisíc pracovních míst;. vrátíme rozumně nastavenou podporu pro malé bioplynové stanice zpracovávající výhradně biologicky rozložitelné odpady;

zavedeme nefinanční nástroj podpory pro nové domácí solární elektrárny — takzvaný net-metering, který nezatíží spotřebitele elektřiny dalšími poplatky na podporu obnovitelných zdrojů;

zelení budou trvat na zachování ochrany severočeských měst a obcí před povrchovými doly.

Energetika je po kvalitě potravin druhým ze čtyř témat, která Strana zelených v rámci kampaně postupně představuje. Zelení připravili také ilustrovaný info-spot, který představuje rizika nepromyšlené podpory výstavby dalších bloků Temelína.

Více informací na http://www.zeleni.cz/energie/

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama