Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2013 7:28:10

Proběhl 2. ročník veletrhu památek

Proběhl 2. ročník veletrhu památek

Na pražském Výstavišti se sešli odborníci, odborná veřejnost i další návštěvníci nad problematikou památek

Ve dnech 3. – 5. 10. se na Výstavišti v pražských Holešovicích konal specializovaný mezioborový Veletrh regenerace, financování, využití a uměleckých řemesel Památky 2013. Veletrh zasahuje do oblasti památkové péče, záchrany a konverze historického dědictví a do sféry projektování a stavitelství.

Pod záštitou Ministerstva kultury, Ministerstva pro místní rozvoj, Národního památkového ústavu, města Prahy a dalších se účastníci mohli seznámit nejen s prezentací památek několika krajů, např. Zlínského, Ústeckého, Moravskoslezského, ale i s informacemi o zajímavých památkách a cestách, jak je obnovit, zateplit či financovat a rozvíjet. K dotvoření obrazu přispívaly i umělecké školy, firmy, organizace, které se na celém procesu památkové péče a obnovy podílejí.

Veletrh doprovázely i semináře, konference, workshopy a výstavy zaměřené například na studentské projekty obnovy památek, systémy pro evidenci poruch historických a památkových objektů či na vnitřní zateplování historických objektů.

Slavnostní zahájení 2. ročníku si nenechala ujít ani náměstkyně ministra kultury Anna Matoušková, generální ředitelka Národního památkového ústavu Naděžda Goryczková nebo ředitel magistrátních památkářů Jiří Skalický a nechyběli ani zástupci Středočeského kraje.  „Veletrh je jistě zajímavý počin, jak najít inspiraci pro úspory před jednáním o rozpočtu, ale snaží se trochu skloubit nespojitelné – buď by se měl stát odborným festivalem přednášek, seminářů a prezentací firem nebo veletrhem pro veřejnost provázaným s cestovním ruchem a třeba slevovými nabídkami vstupu do památek.“ komentoval akci po prohlídce vystavovatelů radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Příští ročník je plánován na termín 30. října až 1. listopadu 2014.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama