ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.10.2013 18:52:12

Střední a malé podniky, pane Babiši, jsou nedílnou součástí ekonomiky státu

Střední a malé podniky, pane Babiši, jsou nedílnou součástí ekonomiky státu

Dnes se ještě jednou musím věnovat předsedovi ANO Andeji Babišovi. V minulém týdnu se totiž zapsal do dějin letošní kampaně výrokem, že podpora malých a středních firem je k ničemu, protože pro ekonomiku jsou nejdůležitější velké podniky.

 A vrcholem byl pejorativní dotaz, když se na adresu malých firem zeptal, co to vůbec je.

Pan Babiš by si měl přečíst nějaké statistiky o této problematice. Z nich by mohl vyčíst celkem jednoznačné informace, které by mu osvětlily, co to ty malé firmy jsou. Prostá a nevyvratitelná čísla by mu ukázala, že by se jako ministr financí (což je, jak jsem se dočetl, funkce, kterou si vyhlédl) bez malých firem neobešel.

Důležitost velkých podniků samozřejmě nezpochybňuji, ale taky si musíme uvědomit, kolik z nich je opravdu českých. U nich je to spíš naopak- peníze z nich odplouvají někam jinam, málokterá firma zamýšlí v České republice nějaký dlouhodobý růst, investice, málokterá pustí české lidi k vývoji produktů.

Právě tyto věci dělají moderní ekonomiku, a jsou to v drtivé většině malé a střední firmy, kdo českým lidem dává možnost získat v nich zkušenost. A bez toho se neobejde žádná ekonomika, protože dělníci v montovně budou jednou pro vedení sedící kdesi v mrakodrapu moc drazí a tak své haly přesune o dům dál.   

A i nejtvrdší čísla, počty vytvořených pracovních míst, mluví ve prospěch malých a středních firem. Jsou hlavním zaměstnavatelem, hybnou silou ekonomiky, a proto potřebují podmínky pro rozvoj a fungování svého podnikání, protože to jsou oni, kdo tu bude držet ekonomiku a nebude utíkat, když se nevydaří jeden kvartál.

Abych se vrátil k Babišově reklamě s kuřetem. Každý sní hrát na křídle s Jágrem, nebo v oblasti průmyslu sedět u stolu s Babišem, ale mnohem lepší je, když dosáhne třeba menší velikosti, ale funguje pořádně a na zdravých základech, dává lidem práci a přináší ekonomice i jiná pozitiva.

V tomto duchu budu rád, když budu moct ve sněmovně svou troškou přispět všem podnikatelům, třeba vytvořením stabilního a předvídatelného právního prostředí.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku https://www.facebook.com/usvitadam

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama