Mgr. Petr Gruber

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2013 9:46:39

Známe své kandidáty?

Známe své kandidáty?

Umíme si správně vybrat?

 

Volební boj začíná nabývat na obrátkách. Každý den jsme svědky stále ostřejších útoků jednoho lídra na druhého. Občan a volič je zmatený a neví, koho by měl volit. Kandidáti spěchají od mítinku k mítinku a jsou dost nervózní. Není divu. Je to pro ně boj o místo, který se nemusí příště opakovat.


Včera se mě ptala jedna paní, jak to dělám, že já nejsem tak uspěchaný a mám úsměv ve tváři. Odvětil jsem, že není důvod k žádnému stresu. Tyhle volby se budou volit jinak a favoritem je každý. Navíc jsem člověk pro stresové situace, kdy se stávám klidnějším a hledám možnost, jak problém řešit. To je velké plus pro ty, kteří mají vlastní názor, protože ten, kdo jej jen tlumočí musí hledět na to, jak mu byl napsán, a aby jej správně předříkal před voliči. Ale jedna věc přece jen charakterizuje každého kandidáta. Jak se postaví v případě zvolení do sněmovny ke svým plánům a představám. Zařadí se do proudu těch, kteří se jen vezou nebo bude aktivní a nezapomene na to, že je odpovědný svým voličům ve svém kraji. Musí sice řešit i problematiku, která se týká celé republiky a všech občanů, přesto hlavní by mělo být zdůvodnit těm „svým“, že pracuje pro ně.


Jižní Morava je postižena nezaměstnaností. Spousta velkých podniků neexistuje a nových je málo. Jenom turistika a vinohrady to nezachrání. Kupříkladu hodonínsko je v nezaměstnanosti na předních místech. A co doteď udělali ti, které občané zvolili v minulých volbách? NIC! Tak proč se jich ptát znovu? Slíbí zase, že budou bojovat proti nezaměstnanosti, ale jakmile vstoupí do sněmovny, rychle zapomenou na sliby a stanou se příjemci slušného platu, za který pro svůj region neudělají nic.


Opravdu to chce každý, kdo půjde volit, zopakovat? Dát znovu moc těm „zasloužilým“ a čekat a čekat? Nebo k volbám nepůjde? Obě varianty jsou špatné. Jít k volbám je šance něco změnit. Doma to za vás nikdo neudělá.

Ale vybírejte pečlivě. Znáte toho, koho jste si vyhlédli? Co o něm víte? Jak ho hodnotí ostatní? Přečíst jen program strany nestačí. Ruku ve sněmovně budou zvedat lidé, které tam pošlete. Tak vybírejte.


Mgr. Petr Gruber, kandidát SPOZ do PS Parlamentu ČR, Jihomoravský kraj,

www.gruberpetr.cz


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama