Mgr. Petr Gruber

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.10.2013 9:55:53

Kdo změní život ve státě?

Kdo změní život ve státě?

Minulost, sliby a budoucnost.

 

Psaní článků, jak vyřešit problémy státu a jeho obyvatel je už zbytečné. Za týden v tuto dobu už bude téměř rozhodnuto. Strany sečtou ztráty a zisky a začne vyjednávání. Kdo s kým a za co. Tak to bohužel je. Stát nebude mít dostatek financí na všechny sliby, které voličům politici dali. Prostě peníze na „vše“ nejsou. Vyjádření o tom, že když se zvýší počet úředníků, tak se vybere víc daní je mylný. Je potřeba změnit legislativu, zákony, postihy.


V takové neklidné době je potřeba zajistit jednu důležitou věc. Tou je sociální smír. Jak ho zajistili pravicové strany už jsme se přesvědčili. Modrá klika je na pokraji zlomení, ministr Drábek ukázal národu, co je to empatie s potřebnými, poslankyně Pecková ze stejné strany předestřela vizi, jak lehce to budou důchodci snášet, protože prožili válku, a tak jsou na těžký života zvyknutí. Babiš řekne, jak stát postaví na nohy pomocí firemní kultury, kterou praktikuje ve svém království, církevní restituce odčerpají i to málo, co občané tohoto státu v budoucnu vytvoří a Okamura předestře neuskutečnitelné vize přímé demokracie, které sice fungují jinde, ale za úplně jiných podmínek,které zde ze dne na den prostě vytvořit nejdou. Čtyři roky jsou málo na něco, co se jinde vytvářelo 800 let. A blahobyt nenastane. Ani Německo nedoženeme za 20 let, jak už nám mnohokrát slibovali předtím i docela nedávno. To by totiž muselo přestat pracovat a jen se znuděně dívat okolo, jak to sousedé pytlíkují.


Levostředé strany, i když s mnoha chybami mají alespoň jednu věc společnou. Dávají najevo, že soucítí s širokými vrstvami obyvatel a mají zájem se spojit, aby problémy řešily. I u nich se samozřejmě najde výstřelek typu „živnostníci jsou paraziti“, ale takový člověk se brzy vyloučí sám z okruhu těch, kteří chtějí a mají zájem opravdu něco řešit.


Při nedávném průzkumu uvedli lidé míru korupce ve vládě hodnotou 94%. To je šílená myšlenka. A jsme zpět u problému voleb. Kdo má na svědomí takovéto názory? No přece ten, kdo je způsobil. A kdo byl u moci posledních sedm let a je v živé paměti jeho vládnutí? Lidé nezapomínají. A určitě se otřepou, když pomyslí na to, že by tito lidé a jim podobní, mohli vládnout dále. Nedejme prostor těm, kteří zde korupční prostor vytvářeli a budou v tom pokračovat dále. A oni budou. Ale proč by vám neslíbili něco jiného. Vždyť to nic nestojí.


Vybírejte pečlivě. Další čtyři roky změní všem život. Vy držíte karty v ruce a vynesete trumf. Vy změníte život v tomto státě.


Petr Gruber, kandidát SPOZ, Jihomoravský kraj

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama