ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2013 17:13:44

Premiér Rusnok vyznamenal filosofa Erazima Koháka

Premiér Rusnok vyznamenal filosofa Erazima Koháka

Premiér Jiří Rusnok se setkal v pátek 11. října 2013 v Kramářově vile s profesorem Erazimem Kohákem a s jeho chotí. Významný český filosof a publicista Erazim Kohák dnes obdržel z rukou Jiřího Rusnoka čestnou plaketu předsedy vlády.

 

Premiér tímto krokem ocenil dlouhodobé intelektuální i občanské úsilí Erazima Koháka, jenž letos oslavil osmdesátileté životní jubileum.

„Chtěl bych Vám velmi poděkovat za Vaše celoživotní dílo ve prospěch demokracie v této zemi,“ řekl premiér při slavnostním předání čestné plakety předsedy vlády.

„Už teď se těším, že až skončí tato má krátká mise, že si budu číst ve Vašich knihách, protože mě vždycky inspirují,“ dodal Jiří Rusnok.

Premiér přijal Erazima Koháka i s chotí v Kramářově vile, kde následně všichni společně v neformální atmosféře poobědvali. Předseda vlády poté manžele Kohákovi osobně provedl po reprezentativních prostorách oficiálního sídla českých premiérů.

Prof. Erazim Kohák rozvíjí ve svém rozsáhlém díle motivy křesťanské, ekologické i masarykovské. Vedle výzkumné a pedagogické činnosti se dlouhodobě věnuje i veřejnému působení. Před rokem 1989 žil v USA, kde byl členem vedení exilové sociálně demokratické strany.

Čestná plaketa předsedy vlády České republiky se uděluje významným osobnostem od roku 2008. Jejím držitelem je i Sir Nicolas Winton či novinář Ivan Medek. Od Jiřího Rusnoka převzal ocenění 23. září 2013 jako první spisovatel Pavel Kohout.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama