Ing. Petr Bendl

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.10.2013 13:25:57

Děkuji pravicovám senátorům, že zabojovali

Děkuji pravicovám senátorům, že zabojovali

Oranžoví senátoři české ekonomice svým hlasováním nepomohli

Na návrh ČSSD byly tento týden ve čtvrtek v Senátu z návrhu novely daňových zákonů vyřazeny zrychlené jednoroční odpisy firemních investic, spadajících do první a druhé odpisové skupiny. To občanští demokraté považují za negativní výsledek, který se odrazí na dalším životě tisíců podnikatelů v zemi.

„Chtěl bych přesto pravicovým senátorům poděkovat za to, že skutečně zabojovali za podporu zrychlení odpisů, čímž naplňují náš dlouhodobý program,“ uvedl následně středočeský lídr ODS Petr Bendl.

Připomněl, že cílem a součástí programu občanských demokratů je totiž několik klíčových bodů, které by pomohly po kladném výsledku hlasování profitovat celé velké skupině živnostníků a podnikatelů, ovšem nejen jim. ODS totiž usiluje o zachování a podporu nových pracovních míst, snížení přebujelé administrativní zátěže pro živnostníky a drobné podnikatele, vytvoření  podmínek pro rozvoj práce na částečný úvazek a také o možnostech přivýdělku pro seniory bez dalšího zdanění.

„Současné hlasování senátorů ČSSD naši ekonomiku nenastartuje,“ poznamenal ještě Petr Bendl.

Připojil se tak k názoru a vyjádření svého spolustraníka a úřadujícího předsedy občanských demokratů Martina Kuby. Ten totiž krátce po zmiňovaném hlasování uvedl, že oranžový Senát právě ‚potopil prorůstová opatření a snížení administrativy podnikatelů‘.

„Na návrh ČSSD byly dnes z návrhu novely daňových zákonů vyřazeny zrychlené jednoroční odpisy firemních investic, spadajících do první a druhé odpisové skupiny. Tento návrh ODS by se stal účinným prorůstovým opatřením. Firemní investice tvoří čtvrtinu tvorby hrubého domácího produktu. ČSSD tak znovu prokázala, že jí jde v prvé řadě o co nejvyšší zdanění podnikatelů, aby si zajistila co největší zdroje pro přerozdělování, tedy uplácení voličů,“ nešetřil kritikou Martin Kuba.

ODS ve čtvrtek 10. října v Senátu předložila návrh na zavedení limitu ve výši 700 tisíc korun pro ručení za daň u tzv. nespolehlivého plátce. Současný stav zbytečně nutí firmy prověřovat při každém nákupu, byť v hodnotě několika stovek či tisíc, spolehlivost svého obchodního partnera. Změna, o které se jednalo, by představovala to, že by se to dále týkalo jen faktur nad 700 tisíc korun.

ODS chtěla tímto návrhem dosáhnout podstatného snížení administrativy firem, zejména živnostníků a malých podnikatelů. Daňové úniky totiž nejsou realizovány v rámci běžného obchodního styku řádných podnikatelů. Pro tento návrh dnes hlasovali zejména občanskodemokratičtí senátoři. ODS tak opět potvrdila, že je jedinou stranou, která podporuje snížení administrativy podnikatelů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama