JUDr. Stanislav Grospič

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2013 10:50:33

Mosteckou uhelnou nesmíme bývalým vládním stranám prominout

Mosteckou uhelnou nesmíme bývalým vládním stranám prominout

Říká se, že tzv. vyšší spravedlnost mele pomalu, ale jistě. Jsem přesvědčen, že je-li vůle, není se třeba na onu boží spravedlnost odvolávat a čekat. I ta světská, sice někdy obzvlášť pomalu, ale rovněž spravedlivě, přemele.

Rozhodnutí švýcarských soudů ve věci Mostecké uhelné je určitě morální fackou nejen české justici, ale předevší všem minulým českým vládám v posledních sedmi letech.

Švýcaři přisoudili České republice několik miliard možné škody. Náš český morlání hrdnina za ODS a exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil spolu s bývalým ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem a ministrem Miroslavem Kalouskem celou věc raději důsledně bagatelizovali a zametali pod stůl. Když po opětovných výzvách ze švýcarské strany vypršela pro Českou republiku možnost přímo se do kauzy zapojit, začali někteří ministři Nečasovy vlády náhradně spekulovat s občansko-právní žalobou. Švýcarská strana přitom českou stranu upozornila na případ Mostecké uhlené již v roce 2006. Jsem přesvědčen, že všem ve vládě ODS a TOP 09 bylo více než jasné, že zahájit vyšetřování o částce v řádu několik desítek miliard korun by znamenalo začít vyšetřování uvnitř údajné "elity" národa. Ta je fakticky elitou zbohatlíků. Nepřeceňuji, ale ani nepodceňuji rozhodnutí soudu ve švýcarském městě Belinzona nad skupinou bývalých manažerů dolů. Myslíme-li však postih praní špinavých peněz u nás v České republice vážně, nemůžeme Mosteckou uhelnou ve volbách bývalým vládním stranám ODS a TOP09 prominout.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama