ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2013 18:53:59

Pánové z ČSSD by neměli zapomínat, pod co se podepsali

Pánové z ČSSD by neměli zapomínat, pod co se podepsali

Lubomír Zaorálek v pátek na Českém rozhlasu ujišťoval, že pokud ČSSD uspěje ve volbách, jako první věc prosadí audit OKD. Což o to, audit OKD je určitě chvályhodný počin. Jen ať se pánové vyjádří, proč tuto společnost prodali tak, jak ji prodali.

 Jestli se dozvíme, že vydělávala velké částky, očekávám odpověď od ČSSD, proč tedy OKD prodali tak levně?

Stejně tak by mě zajímala vysvětlení odpovědných lidí, kteří jsou na privatizační smlouvě podepsaní. A nemusíme končit jen u OKD, třeba by bylo zajímavé znovu a důkladně zkontrolovat i financování penzionu bývalého ministra za ČSSD Jaroslava Palase. Pánové z ČSSD by neměli zapomínat, u čeho všeho byli v minulosti přítomni a u čeho mají podpisy.

Já osobně bych u kontroly hospodaření nekončil. Než takto pokračovat, to raději Bakalovy OKD zestátnit. Nerostné bohatství by stejně podle mě mělo zůstat v rukou státu.

A už vůbec bych návrh zákona o prokazování původu majetku nesměřoval od roku 2014 pouze do budoucnosti, tak jak to navrhuje právě ČSSD, ale i zpětně do minulosti, jak to navrhuje hnutí Úsvit přímé demokracie.

Nebo že by snad s tou (svojí) minulostí měli pánové a privatizátoři z ČSSD nějaký problém? Třeba jako s Mosteckou uhelnou? A kde by ten audit nechali dělat – ve Švýcarsku? Nebo by ho raději zadali v ČR? Nejen přímá demokracie, ale i soudy ve Švýcarsku asi fungují lépe než u nás. A já bych věřil tomu, že i ti auditoři.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebookuhttps://www.facebook.com/Karelfiedler.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama