Mgr. Bohumil Zoufalík

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.10.2013 9:46:02

Praha 10 vzpomene slavnostmi na bratry Čapkovy

Praha 10 vzpomene slavnostmi na bratry Čapkovy

Bratři Čapkové se nesmazatelným písmem zapsali do české historie, jejíž významná část je spojena i s Prahou 10. Proto chceme život a díla těchto světově uznávaných osobností přiblížit zábavnou formou široké veřejnosti.

Praha 10 u příležitosti koupě vily Karla Čapka připravila bohatý a rozsáhlý program pro děti i dospělé věnovaný ikonickým symbolům Prahy 10 – bratří Čapků. Akce je pořádána v duchu motta Karla Čapka: „To nejkrásnější na světě nejsou věci, nýbrž chvíle, okamžiky, nezachytitelné vteřiny.“

Program se skládá ze tří částí - programu pro děti, dospělé a seniory. Bratři Čapkové se nesmazatelným písmem zapsali do české historie, jejíž významná část je spojena i s Prahou 10. Proto chceme život a díla těchto světově uznávaných osobností přiblížit zábavnou formou široké veřejnosti.

Dětský den se uskuteční 18. a 19. října vždy od 9.30 do 17.00 hodin v areálu Gutovka. Děti se zde „přenesou“ do pohádkové říše bratří Čapků, ve které si budou moci třeba číst pohádky společně s hronovskou babičkou, lovit ryby u Havlovického vodníka, pomáhat Loupežníku Lotrandovi ulovit divoké prase či začarovat si s kouzelníkem Magiášem. Chybět zde nebudou ani soutěže o ceny a výtvarné umění s pejskem a kočičkou, nebo výroba razítek z brambor u pošťáka Kolbaby. Vše bude ještě zahaleno tajemství, protože na všechny účastníky pohádkové cesty budou čekat různá překvapení. V rámci programu bude v minikině probíhat promítání tradičních pohádek Karla Čapka – Povídání o pejskovi a kočičce. A kdo má rád drsnosrstého foxteriéra Dášenku, ten se s ní bude moci na památku i vyfotografovat.

Přednášky o životě a dílech sourozenců Čapkových včetně ukázek jejich nejzajímavějších děl jsou připraveny v programu pro dospělé, který se koná 16. října vždy od 19.30 do 20.45 hodin ve Strašnickém divadle. Kromě toho zde protagonisté známého televizního pořadu Partička předvedou divadelní show na téma bratři Čapkové.

Dne 16. října se budou moci senioři v DS Zvonková, DS Rektorská a DPS Sámova setkat s legendami, respektive herci, kteří mají zkušenosti s vyprávěním o životě Čapkových, neboť hráli v jejich divadelních hrách či účinkovali ve zfilmovaných Čapkových dílech. Do každého domova seniorů přivede takovéto tři hosty Tomáš Magnusek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama