Bc Radek Navrátil

č.13 na kandidátce ČSSD ve Zlínském kraji do PS PČR
  • SOCDEM
  • Hulín
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2013 13:24:12

Kdo tu blábolí?

Kdo tu blábolí?

Vyjádření k negativní kampani Rekonstrukce Státu vůči mé osobě. Slibovali podporu za podpis pamfletu, teď mám vedle svého jména BLA BLA.

Dne 23.9.2013 jsem bez předchozího oslovení napsal lidem z tzv. „rekonstrukce státu“ e-mail, ve kterém jsem je žádal, aby vedle možnosti výběru zákona, který mám podpořit, umožnili i výběr opatření. Vysvětlil jsem, že některá z opatření, která striktně formulují v prohlášení, které jsem měl podepsat, jsou podle mého mínění nesplnitelná. Nedostal jsem žádnou odpověď. Prohlášení, které mě zavazuje udělat věci, striktně formulované kýmsi, kdo si myslí, že má patent na rozum, jsem tedy neposlal, byť jsem byl lákán na podporu v předvolební kampani. Stojím si za tím, že PŘECE NEPODEPÍŠU KAŽDOU KRAVINU JENOM PROTO, ŽE JE PŘED VOLBAMI. Pro lepší vysvětlení svého postoje přikládám zmiňovaný e-mail:

Od: Radek Navrátil <radeknavratil78@gmail.com>

Datum: 23. září 2013 17:58

Předmět: Vyjádření k prohlášení

Komu: prohlaseni@rekonstrukcestatu.cz

Dobrý den.

Jmenuji se Radek Navrátil. Kandiduji za ČSSD ve Zlínském kraji. Zaznamenal jsem vaši výzvu směrem ke kandidátům do PS PČR.

 Vaše iniciativa mě zaujala a měl jsem chuť ji podpořit až do okamžiku, kdy jsem si přečetl text prohlášení. Chcete zavázat politika k tomu, aby podpořil Vámi přesně formulovaná opatření, o kterých se domníváte, že povedou k odstranění korupce. Chcete, aby se zavázal, že předloží návrh zákona, který bude obsahovat doslovně vaši vizi o ideální formulaci opatření.  V každém „Restu“ jsem našel věci, které jsem ochoten podpořit a v každém jsem našel opatření, která buď absolutně neřeší problém, nebo jsou jen populistickou vábničkou na občany. Jako příklad uvedu složení dozorčích rad. Pokud dám stranou 1/3 zástupců zaměstnanců, kteří podle jednoho z následujících bodů nemusí být bezúhonní, nedokážu si představit, kde bychom našli 1/3 politických odborníků, kteří splní kritéria pro „odbornost“ zastupování zájmů státu v dané firmě a za absolutně naivní považuji představu, že najdeme 1/3 odborníků na činnost firmy, kteří nemají politický názor. Upřímně lituji ministra, který bude muset jmenovat někoho, kdo ho (ač politicky naprosto neutrální) nesnáší, aby bylo zřejmé, že není politicky motivován.

Zrovna k tomuto „Restu“ Vám dlužím ještě to, s čím souhlasím a jsem ochoten podepsat:

Uchazeči budou vybráni v rámci průhledného výběrového procesu. Kandidáty ministrovi navrhne nominační komise, návrh komise a rozhodnutí ministra budou zveřejněny i s odůvodněním, jak daný kandidát naplňuje stanovené požadavky.

Dejte prosím Vašim potenciálním podporovatelům možnost, vybrat si nejen ze zákonů, které budou podporovat, ale také z jednotlivých opatření.  Pokud to myslíte s Rekonstrukcí státu vážně, zamyslete se, prosím, ještě jednou nad kategorickými detaily a zvažte formulace, které budou alespoň logické. Jedná se o příliš vážnou věc, než aby se z ní stal pouze výkřik do tmy.

Přeji hodně úspěchů a výdrž.

Radek Navrátil

Hulín

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama