ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2013 12:54:34

Vláda splnila to, co deklarovala

Vláda splnila to, co deklarovala

Přesně sto dnů zítra uplyne od jmenování překlenovací vlády Jiřího Rusnoka. Vláda podle jeho slov splnila všechno, co dopředu deklarovala.

„Připravili jsme velmi solidní návrh státního rozpočtu, který projde ohněm nové Poslanecké sněmovny a bude ho vypořádávat také nová vláda,“ řekl premiér.

Za další úspěch považuje prosazení nového zákona o obnovitelných zdrojích elektrické energie. „Příští rok díky tomu klesnou ceny elektrické energie, přispěje k tomu avizované rozhodnutí Energetického regulačního úřadu, které sníží distribuční ceny,“ dodal předseda vlády.

„Bez mimořádného úsilí vlády a kolegů z ministerstva pro místní rozvoj a všech rezortů a řídících orgánů na krajích a jiných institucích bychom se nedočkali výrazného zlepšení, které nastává v čerpání fondů. Některé věci už se nedají vrátit, ty jsou promarněny v minulosti. Výsledek ve státním rozpočtu je s tím úzce spjat,“ řekl Jiří Rusnok.

Vládu Jiřího Rusnoka jmenoval prezident 10. července. Během sto dnů vládnutí se ministři sešli celkem na čtrnácti jednáních, při kterých projednali 266 bodů, z čehož bylo osmnáct návrhů zákonů a čtyři zákonná opatření.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama