Milan Krajča

S lidmi pro lidi!
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2013 10:22:00

Naším programem je mír a mezinárodní solidarita

Naším programem je mír a mezinárodní solidarita

Programem, který prosazujeme, je mír a mezinárodní solidarita. Úsilí o jeho realizaci je nedílnou součástí našeho zápasu za socialistickou budoucnost.

Kapitalistická krize je krutou realitou dneška. Mezi její důsledky patří nejen drastické snižování životní úrovně, ohromný nárůst chudoby, masová nezaměstnanost či soustavné útoky na sociální výdobytky minulosti. Krize má svůj odraz i ve snahách imperialismu o nové přerozdělení světa a ovládnutí strategických regionů, zdrojů nerostných surovin a trhů. Nedílnou součástí tohoto procesu je nárůst militarizace, ohromné výdaje na zbrojení, budování vojenských základen po celém světě i krvavé agrese proti řadě států. 

Po porážce socialismu na přelomu 80. a 90. let minulého století opustila naše země mírovou zahraniční politiku. Jako spojenec Spojených států amerických a člen Severoatlantického paktu NATO a Evropské unie se Česká republika podílela na řadě nespravedlivých válek a okupací, způsobujících utrpení a smrt statisíců v zájmu několika málo bohatých a mocných. Jugoslávie, Afghánistán, Irák, Libye je notně nekompletní seznam států, jejichž národy se staly obětí agresí podporovaných, v rozporu s názorem většiny obyvatel, také pravicovými a sociálně demokratickými vládami naší země.

Jako komunisté takovou politiku jednoznačně odmítáme. Zásadně se stavíme proti členství České republiky v NATO a jako svůj cíl deklarujeme zrušení tohoto agresivního bloku. Stejně jako v nedávné minulosti jsme rezolutně proti budování cizích vojenských základen na našem území. Dlouhodobě také nesouhlasíme se současnou politikou vysílání jednotek Armády České republiky na tzv. zahraniční mise. Programem, který prosazujeme, je mír a mezinárodní solidarita. Úsilí o jeho realizaci je nedílnou součástí našeho zápasu za socialistickou budoucnost.

Milan KRAJČA,

kandidát KSČM do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama