Vladimír Hink

  • Vysočina
  • Výbor pro bezpečnost
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2010 14:49:26

Zahájení prvního úseku na trase Jihlava – Raabs se povedl

Zahájení prvního úseku na trase Jihlava – Raabs se povedl

V neděli 25.4.2010 před desátou dopoledne bylo na jihlavském náměstí poněkud živo. Sjeli se zde cyklističtí nadšenci, kteří nechtěli chybět u slavnostního otevření první části trasy směr Raabs.

Dle mého názoru účast předčila očekávání. Následné celodenní putování Vysočinou ukázalo, jakému rozmachu se těší cyklistika a co vše může našemu kraji přinést.

Přestože byl nádherný slunný den, ne všichni účastníci chtěli trhat rekordy. Někteří využili možnost občerstvení v jednotlivých vesnicích při trase. Takové zastávky neslouží pouze k odpočinku, ale také k vzájemnému poznávání, k diskusím třeba na politická témata. Těch bylo v neděli nesčíselně a všechny směřovaly k blížícím se volbám.

Po trase byla cítit radost z pohybu, z poznání nových tváří a u některých i důležitost ujetého množství kilometrů. Sám jsem jich ujel něco kolem čtyřiceti. Cestu zpět jsem zvolil vlakem. Bylo pozoruhodné, jet tímto plně obsazeným dopravním prostředkem. Zde mohl cyklista opět zajásat. České dráhy byly připraveny, vagóny měly držáky na kola a všude bylo čisto.

Nevím, jestli tento den viděli všichni tak optimisticky. Já měl velice dobrý pocit, že služby, a to jak soukromé (občerstvení), tak i státní (České dráhy), se chopily šance.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama