PhDr. Jana Hybášková

  • EDS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.05.2010 20:17:00

Kauza Veolia nekončí

Kauza Veolia nekončí

Pokud město nezmění smlouvu s Veolií, přijde Praha o dotace v řádu miliard.

Evropská komise potvrdila, že Praha přijde o možnost dotace v řádu miliard korun na vybudování čističky odpadních vod, pokud město nezmění smlouvu s Veolií.

Děje se tak jenom proto, že pražský magistrát uzavřel nesmyslné dodatky k původním smlouvám a zabránil tak možnosti čerpat evropské peníze na tento účel. „Magistrát by měl okamžitě začít jednat s Veolií o narovnání této smlouvy, protože tato smlouva musí být upravena tak, aby bylo možné čerpat evropské prostředky," uvedl předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda.

Pražský volební lídr a předsedkyně EDS Jana Hybášková k tomu uvedla: „Evropští demokraté ještě v dobách Jana Kasla na pražském magistrátu, tedy v roce 2004, jasně a tvrdě vystupovali proti podpisu smlouvy s Veolií a proti nesmyslnému prodloužení smlouvy s Veolií až do roku 2028. V těchto dnech Evropská komise uzavírá žaloby na Itálii a Španělsko. Je jistý předpoklad, že Komise může zahájit velmi tvrdé řízení pro porušování pravidel vnitřního trhu ve vztahu ke smlouvě s Veolií v Praze. Je dokonce možné, že Komise bude požadovat úplné zrušení smlouvy s Veolií. A to je už v oblasti úplně jiné, než dotační. Praha má jedinou možnost - konat okamžitě a rychle, snažit se o nápravu toho nájemního vztahu, ke kterému zneužívá kvazikoncesní řízení, protože nejde o koncesi. Veolia nemá koncesi, majetek infrastrukturní stále zůstává v rukou hlavního města, takže pan primátor Bém, ale časově i pan Paroubek, nesou odpovědnost za to, že může dojít k soudu. Je proto důležité, aby pražské zastupitelstvo ihned konalo. Je nutné jasně říci Pražanům: To je nejenom o strukturálních fondech, ale možná i o zrušení celé smlouvy s Veolií a vážném poškození pražského vodního hospodářství."
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama