Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2013 8:15:07

100000. návštěvník Českého muzea stříbra

100000. návštěvník Českého muzea stříbra

Ze 2 návštěv kulturních svatostánků v Kutné Hoře

23. října, cca v 13:40 vstoupil do Českého muzea stříbra (ČMS) v Kutné Hoře 100 000. návštěvník roku 2013. Stal se jím Bedřich Snášel ze Znojma, který si nejdříve zakoupil vstupenku na prohlídku I. okruhu muzea (Město stříbra), která ho zaujala tak, že si koupil i onu výherní vstupenku - pro návštěvu II. okruhu (Cesty stříbra).

Dárkový balíček připravený pro jubilejního návštěvníka pracovníky muzea i Krajského úřadu předal výherci Zdeněk Štefek, radní pro oblast kultury a památkové péče a glejt opravňující ke vstupu zdarma do všech expozic Českého muzea stříbra i v následujícím roce 2014 Světlana Hrabánková, ředitelka ČMS.

„Říká se, že člověk nevstoupí dvakrát do téže řeky, ale jako ve všem i zde jsou výjimky. Mezi ně patří i České muzeum stříbra se svým zajímavým a  bohatým programem, kam se návštěvníci rádi vrací. O oblíbenosti organizace svědčí nejen vysoký počet návštěvníků, ale i opakovaná ocenění v prestižních turistických soutěžích Tripadvisor.com.“ sdělil radní Štefek. Ředitelka Hrabánková se pak pochlubila i aktuální expozicí „400 let Bible kralické“, jejíž součástí je i doprovodný program pro děti.

Návštěvu Kutné Hory využil i pro prohlídku Galerie Středočeského kraje (GASK). „V sobotu bude zahájena výstava u příležitosti oslav 150. výročí založení Umělecké besedy a zároveň 50. výročí vzniku GASKPokrevní vztahy“, ocenil jsem možnost podívat se na její přípravy a vyslechnout komentář kurátora Richarda Druryho. Zároveň jsem shlédl i končící mezinárodní výstavu „Come In“ rozšířenou o českou část „Přes práh“, na kterou si v jejím posledním měsíci musíte určitě také najít čas!“ doplnil.

Aktuální zajímavý program Českého muzea stříbra naleznete na http://www.cms-kh.cz/, program GASKu na http://www.gask.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama