doc. PhDr. Miroslav Grebeníček, CSc.

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2013 10:10:10

M. Grebeníček odpovídá na otázky Břeclavského deníku

M. Grebeníček odpovídá na otázky Břeclavského deníku

Občané regionu trpí nepochybně stejnými problémy jako celá Česká republika. Mimořádně naléhavé je řešení ohromné nezaměstnanosti.

Břeclavskému deníku na otázky položené zástupcem šéfredaktora Lukášem Ivánkem odpovídá Miroslav Grebeníček:

Snažíte se v posledních dnech voliče něčím přesvědčit, že jste pro ně správným člověkem nebo spoléháte na věrnost příznivců KSČM?

O tom, zda mám zastupovat zájmy voličů a prosazovat ve sněmovně potřeby Jihomoravského kraje a republiky, vždy rozhodovali, a letos tomu nebude jinak, ti, kdo mne znají, cení si mé práce pro region a český stát a kdo podporují sociálně citlivý a ekonomicky prorůstový program KSČM. Také v posledních dnech kampaně jsem všude, kde jsem byl, vnímal jejich podporu, aniž bych je musel nějak nadstandardně přesvědčovat.

Co je podle Vás pro voliče na Břeclavsku klíčovým tématem, které je trápí? A jaké vidíte řešení?

Občané břeclavského regionu trpí nepochybně stejnými problémy jako celá Česká republika. Největším hříchem Nečasovy vládní koalice vůči České republice a českým občanům byla neschopnost a neochota rozumně řídit stát. Pragmatici z ODS a TOP 09 se přitom neohlíželi ani na zákony, ani na mravy. Je tedy nezbytně nutné důrazně se postavit těm, kteří si z odporného politikaření udělali špinavý obchod. Mimořádně naléhavé je pak řešení ohromné nezaměstnanosti. Její dopady jsou mnohdy před veřejností ukrývány a zlehčovány. Každé kýchnutí nebo skandálek nějakého papaláše jsou pro ideology českého kapitalismu důležitější než to, že statisíce lidí a jejich rodiny prožívají společenské tragédie a pocit sociálního vyřazení, ponížení lidí odkázaných na chudinské dávky, nízké důchody a výpomoc charity. Zejména na mladé absolventy škol a mladé rodiny, ale také na lidi po padesátce dopadá neúnosně vysoká nezaměstnanost zvlášť těžce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama