ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2013 18:00:40

Chceme pokračovat ve zlepšení čerpání eurofondů

Chceme pokračovat ve zlepšení čerpání eurofondů

Předseda vlády Jiří Rusnok po jednání vlády řekl, že jeho kabinet do příchodu nové vlády chce prosadit státní rozpočet, zlepšit čerpání eurofondů a připravit zákon o státní službě.

„Situace je taková, že my jsme stále povinováni plnit své ústavní povinnosti a to budeme vykonávat i nadále,“ řekl premiér. „Budeme dbát o to, aby všechny naléhavé záležitosti ve státě byly dál plněny a rozhodovány i když víme, že náš mandát je časově omezen. Situace z hlediska formování nové koalice je nepřehledná. Chtěl bych občany uklidnit, aby nepodléhali vřavě, která se děje, tak to prostě bývá v některých mladých demokraciích,“ řekl Jiří Rusnok.

Prosadit chce vláda v nové Poslanecké sněmovně státní rozpočet, za mimořádně důležité považuje premiér pokračování v aktivitách, které se týkají evropských fondů ať již ve stávajících, tak v přípravě na další programovací období. „Pokud se objeví nějaké akutní záležitosti, které budeme muset rozhodnout, tak se jim nebráním,“ doplnil předseda vlády.

Vláda připraví i věci, které bude muset dotáhnout nová vláda. „Nejviditelnější je otázka státních úředníků a státní služby. Pokusíme se připravit akční plán, protože Evropská komise se nespokojí s tím, že se Poslanecká sněmovna bude zabývat tímto zákonem, to je málo. Chceme předpřipravit tento návrh a informovat případně i Evropskou komisi,“ řekl premiér.

Ministři v demisi budou uvážlivě sahat k personálním změnám

Podle premiéra by bylo dobře nedémonizovat personální změny této vlády. „Dnes jsme projednávali zprávu o činnosti BIS v loňském roce a vzhledem k těm informacím, tak by možná těch personálních kroků mělo být více, to ale nepředjímám a nic takového si nepřeji. Ministři budou uvážlivě sahat k personálním změnám, pokud k takovým dojde,“ dodal premiér Jiří Rusnok.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama