Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.11.2013 10:41:14

Stavbou roku Středočeského kraje se stala Revitalizace městského jádra ve Mšeně

Stavbou roku Středočeského kraje se stala Revitalizace městského jádra ve Mšeně

Ve čtvrtek 31. října proběhlo v Kutné Hoře slavnostní vyhlášení Stavby roku Středočeského kraje 2013. Soutěže, kterou pořádá Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství a kterou finančně a organizačně podpořil i Středočeský kraj...

Ve čtvrtek 31. října proběhlo v Kutné Hoře slavnostní vyhlášení Stavby roku Středočeského kraje 2013. Soutěže, kterou pořádá Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství a kterou finančně a organizačně podpořil i Středočeský kraj, se účastnilo 15 staveb.

„Jsem rád, že můžeme tímto způsobem ocenit práci investorů, architektů a stavitelů, kteří se rozhodli dělat svou práci dobře a poctivě. Navrhli stavby, které jsou krásné a funkční zároveň. V minulém roce ocenění Středočeská stavba toku patřilo například rekonstrukci ulic a dlažeb historického jádra Kutné Hory, revitalizaci historického jádra města Slaný nebo nové radnici v Milovicích.“ znělo v poselství od hejtmana Středočeského kraje Josefa Řiháka, který akci udělil svou záštitu.

Porota v čele s Klárou Zubíkovou, vedoucí odboru kultury a památkové péče, neměla jednoduchý úkol.  Do soutěže se mohly hlásit stavby všeho druhu: nové i rekonstrukce, urbanistické realizace i úpravy krajiny, pozemní stavby – bytové i nebytové budovy, inženýrské stavby – stavby veřejné infrastruktury dopravní i technické, energetické i vodohospodářské stavby a vybírat ty nejlepší nebylo jednoduché. Nakonec z navštívených staveb nominovala 5 adeptů na titul a navrhla i zvláštní ceny. Mezi nominovanými byl Spolkový dům v Kutné Hoře, který si odnesl ocenění za nejlepší rekonstrukci památkového objektu, rekonstruovaný most Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Uhelný mlýn, který získal i Cenu za rekonstrukci industriálního objektu, a výrobní závod s administrativním objektem SEW-Eurodrive CZ v Hostivicích.

Titul stavba roku Středočeského kraje nakonec získala Revitalizace městského jádra ve Mšeně, cenu převzal tým vedený starostou města Martinem Machem.

Cenu hejtmana Středočeského kraje uvedl radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek:

 „Je mi velkou ctí, že mohu být přítomen vyhlášení Stavby roku Středočeského kraje. Je příznačné, že se akce koná v těchto nádherných zrekonstruovaných prostorách Jezuitské koleje.

V době krize ve stavebnictví, kdy nevidíme zatím její konec, oceňujeme české mozky a ruce za nejlepší díla ve stavitelství a architektuře. Je to jen malá část mozaiky toho, co musíme pro stavitelský boom udělat, ale důležitá a rád bych všem organizátorům za jejich činnost poděkoval. Stavitelství ale není jen o lopatě a cihle, architektura není jen o tužce a pravítku, obojí je také vlastně umění. Jean Paul kdysi řekl, že „Umění není chlebem života, nýbrž vínem života.“ Nechme ho tedy svým tělem proudit a oceňme to nejlepší.“  Cenu hejtmana pak předal zástupcům projektu Rekonstrukce Niederleho pavilonu v oblastní nemocnici Kladno.

Ohodnocena byla i rekonstrukce hotelu Montana v Monínci, která získala Cenu za stavbu, která nejlépe rozvíjí kulturní hodnoty krajiny nebo okolní zástavby, rodinný dům Amonit v Horoměřicích, který získal Cenu za energetickou úspornost, provozní areál firmy Norwit, který obdržel Cenu poroty za podnikatelskou statečnost a most s nepoetickým názvem III/3281 Libice nad Cidlinou ev. Č. 32781-4, který se nyní může pyšnit Cenou za dopravní infrastrukturu. Nejlepším investičním záměrem byla vyhodnocena Mateřská škola Stašov.

Kompletní databáze staveb, složení poroty i seznam všech vypisovatelů soutěže a partnerů včetně informací o přechozích ročnících je k dispozici na www.stavbaroku.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama