RNDr. Tomáš Hudeček, Ph.D.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2013 10:41:35

Co věděl prezident a kdy to věděl?

Co věděl prezident a kdy to věděl?

Četl jsem kdesi na facebooku toto hodnocení současné situace v sociální demokracii: „…tak přeci jen v ČSSD zabíječka bude, jen zaříznou jinou svini…“

Jakkoli je to coby nadsázka vtipné, myslím, že takto by se žertovat nemělo. Přeci jen pánové Bohuslav Sobotka i Michal Hašek byli zvoleni mnohými občany naší země a minimální úcta k nim je projevem úcty k jejich voličům, naši spoluobčanům. Na určitém elementárním občanském přátelství nás všech bychom napříč politickými stranami i politickým spektrem měli trvat.

Přesto by pomohlo, kdyby se představitelé sociální demokracie nechovali tak, jak se po volbách chovali. To by pak nebyly na internetu takovéto vtípky. To, co předvedli představitelé sociální demokracie, je vskutku neuvěřitelné a hanebné. Tvářili se, že jsou jednotnou stranou, to vzkazovali svým voličům, našim spoluobčanům, a pak se ukázalo, že jsou to vlastně strany dvě v jedné předvolební alianci, které se okamžitě po uzavření volebních místností pustily do nelítostného boje proti sobě navzájem.

Jinými slovy, to, co předvedli sociální demokraté, je podvod na voličích. Haškovo bezostyšné lhaní občanům i svým spolustraníkům do očí je neomluvitelné a neospravedlnitelné. Hašek by měl na posty ve vrcholné politice rezignovat.

Sobotka je nyní vnímán jako ten lepší, spravedlivější. Z hlediska pokusu jeho bratrů, „přátel“ (jak se členové ČSSD vzájemně oslovují), spolustraníků mu vrazit kudlu do zad můžeme k němu cítit určitou lítost či soucit. Ale nezapomínejme na to, že ani Sobotka není žádné neviňátko – on jako předseda sociální demokracie byl připraven uzavřít s komunisty de facto koalici, domluvit se s nimi na jejich podpoře menšinové vlády ČSSD výměnou za její „protislužby“ KSČM, o jejichž podobě, rozsahu a intenzitě se můžeme jenom domnívat. Jinými slovy, Sobotka byl připraven dát komunistům takovou moc v této zemi, jako nikdy nikdo před ním od listopadu 1989. On a všichni ve vedení sociální demokracie, kteří s ním v tomto souhlasili (a já se obávám, že to byli všichni), by se měli stydět. Jen rozvážnost a hlasování voličů, našich občanů, a jejich volební verdikt tomu zabránily.

Velkým mlčícím v cause „zabíječka“ v ČSSD je prezident Miloš Zeman. To on si oněch pět spiklenců z ČSSD na povolební večer do Lán zřejmě pozval. To on aktivně začal rozvracet naši nejsilnější demokratickou stranu. To on by měl nyní mnohé vysvětlovat. Během aféry Watergate v letech 1972-74 v USA jeden americký senátor formuloval klíčovou otázku té aféry takto: „Co věděl prezident /Nixon/, a kdy to věděl?“

Této otázce by ani náš prezident Zeman ohledně svého angažmá v rozvratu ČSSD a vlastně celého povolebního demokratického systému u nás uniknout neměl. Na odpověď na tuto otázku jsme jako občané zvědaví a máme na ni právo. Nuže, dočkáme se jí?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama