Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.11.2013 10:34:09

Promarněná příležitost

Promarněná příležitost

ČSSD ničí pověst levice, neboť zradila voliče, své sliby, levicovou politiku i sebe samu. Namísto, aby po volbách hledali sociální demokraté konstruktivní řešení nastalé situace, tak začala jednotlivá křídla této nejednotné strany brutální boj o moc

 Faktem je, že po dalších letech v opozici nedokázala sociální demokracie občany přesvědčit a znovu oslabila. V Poslanecké sněmovně tedy není po sedmi letech katastrofální vlády pravice žádná čitelná levicová většina. Namísto toho se do sněmovny dostaly i přes historicky otřesnou zkušenost s Věcmi veřejnými další dva hodnotově nečitelné podnikatelsko-politické projekty. Zdá se, že ČSSD svým chováním takovýmto populistům s politickými firmami nahrává. Pokud budou její představitelé dál pokračovat v mocichtivé bitvě, může se snadno stát, že vládu v České republice převezme Andrej Babiš.

Mnoho občanů určitě očekávalo od voleb, že přinesou příležitost pro českou politiku, aby se dostala z marasmu posledních let. Tuto příležitost sociální demokraté promarnili prakticky okamžitě den po volbách, kdy odhodili sliby voličům a definitivně se znedůvěryhodnili jako levicová strana, které má smysl dát hlas. Při takovéto nejednotě nemůže být reálné, že by dokázali hrát silnou roli a nebyli ve vleku ostatních hráčů. Není to pro levici v České republice dobře a rozhodně z toho nejásáme.

Příkopy, které jsou mezi tábory v sociální demokracii vykopané, jsou vskutku hluboké a těžko si lze představit, že by jen tak zmizely. Možná mediálně, ale reálně mezi těmito dvěma tábory, které na sebe útočí mnohdy až s nenávistí (jak je často vidět u Jiřího Dienstbiera), vždy budou existovat. Což víceméně vylučuje skutečnou schopnost provozovat důvěryhodnou a čitelnou politiku. Je tedy jasné, že ČSSD v naší politice přestává hrát roli hlavní levicové strany a o to více se budeme muset snažit my levicovou politiku uhájit.

Nyní nelze příliš očekávat, že by se v tomto období podařilo prosadit skutečnou solidaritu ve společnosti a nastartovat ekonomiku, abychom se mohli znovu stát sebevědomým státem. KSČM je plně připravena upozorňovat na kroky vlády, stejně tak jako předkládat vlastní návrhy řešení, které máme už v konkrétních podobách. Budeme se takto snažit prosadit levicovou politiku a považuji za důležité pozorně sledovat, jak se budou k levicovým návrhům stavět sociální demokraté, vzhledem k jejich slibům, které dali ve volbách občanům.

Závěrem dodávám, že vidíme, jak v naší politice je občas možné všechno, a tak bych se nerada dočkala, že nebude možné například kvůli rozpadu sociální demokracie složit nějakou funkční vládu a v důsledku toho se budou konat další předčasné volby, aby přinesly řešení. To by bohužel byla velmi špatná vizitka politické reprezentace v České republice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama