PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D.

  • TOP 09
  • Plzeňský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2013 12:23:00

Zeman likviduje své kolegy léta. Jen Hašek to nevěděl

Zeman likviduje své kolegy léta. Jen Hašek to nevěděl

Komentář místopředsedy TOP 09 Marka Ženíška.

Za provázky, na kterých si Miloš Zeman vodil místopředsedu ČSSD Michala Haška, zatahal prezident až moc. Hašek je téměř oběšen ve smyčce, která se kolem jeho krku stáhla po schůzce, jež se vlastně v Lánech ani neuskutečnila. V případě Zemana to není ale žádná novinka, jen Hašek, který se tolik toužil stát šéfem sociálních demokratů a premiérem, to vůbec nepochopil.

 Svých kolegů se Miloš Zeman zbavuje dlouhá léta, příběh je to v podstatě pořád stejný. Vzpomeňte si na květen 2000, kdy vypukl skandál jménem Olovo. Materiál, který vznikl na Úřadu vlády (což policie nakonec prokázala), obsahoval smyšlené pomluvy o tom, že významná představitelka ČSSD Petra Buzková se živila prostitucí, týrala svou malou dcerku a spolupracovala s StB. Zcela náhodou byl tehdy předsedou socialistů a premiérem Zeman. A jistě zcela náhodou sepsal Olovo jeho podřízený a Buzková měla zcela náhodou se Zemanem delší dobu vážné rozepře.

 Po neúspěšné prezidentské volbě v lednu 2003, kdy Zeman utekl zadním východem z Pražského hradu, se začal mstít všem, kteří ho nevolili. Sice neví jistě, kdo všechno to byl, ale to nevadí, pomsta je sladká. Na chvilku se pak naoko skamarádil s Jiřím Paroubkem, ale i toho opustil. Protože opustit je málo, pomohl založit na podzim 2009 Stranu práv občanů (název Zemanovci byl pak doplněn). Ta odebrala ve volbách 2010 několik procent Paroubkovi, který musel v důsledku toho rezignovat.

 Pak přišla na řadu likvidace bolševického přítele Šloufa a po ní vlastní strany. Když říjnové předčasné volby dopadly pro Zemanovce, přes všechnu podporu této strany prezidentem i Rusnokovou vládou, katastrofou, hradní pán se začal loučit i se svým rodným dítkem, což brzy pocítí například kancléř Mynář. Po použití zahodit, dalo by se říci. Ještě ale tady zbyla ke hraní sociální demokracie. Kromě psa Darcyho do Lán proto přiklusali i Hašek, Škromach, Tejc, Zimola a Chovanec. Puč v ČSSD byl na světě.

 Jen Zeman opět o ničem neví, nic neslyšel, nic neorganizoval, nic neradil. Mezitím si už vybírá další oběti a další devótní poddané. Opět budou na levici, opět je po čase zradí a opět někdy zatáhne vodící provázky silněji, než je záhodno. Haška a Škromacha to určitě bolí, ale nic jiného si nezaslouží.

 Marek Ženíšek
 místopředseda TOP 09
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama