Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.11.2013 10:23:14

Co nás čeká s novou vládou

Co nás čeká s novou vládou

Ani jednání 10. listopadu příliš neobjasnilo momentální absurdní situaci v ČSSD.

Po volbách dosud řešili pouze válku dvou táborů uvnitř ČSSD. Očekávali jsme jiné chování než pouze handrkování v sociální demokracii. Lhaní Michala Haška je trapné, degradující českou politiku a nezbývá, než přemýšlet, kdo tohoto mladého muže naučil lhát ve věcech, které mohou znemožnit další povolební dohody. My jsme očekávali, že po sedmi smutných letech vlád pravice, která totálně zdiskreditovala politiku, konečně zasednou politici k jednacímu stolu a začnou řešit velmi pregnantně a rychle společenské problémy, které tuto republiku dlouhodobě trápí. Oživení ekonomiky, sociální stát a boj s korupcí, který není veden pouze slovy, jsou elementární věci, které naši občané očekávali.

Vnitřní situace ČSSD, která dlouho probublávala na povrch, vyústila v problém, který negativně ovlivňuje celou politickou scénu a destabilizuje tak všechna jednání i důvěryhodnost v Českou republiku. Doufáme, že pánové v ČSSD se konečně probudili a ukončili tak své dětské spory o to, kdo má větší ramena a kdo dokáže toho druhého shodit ze židle.

Jsme připraveni na jednání o programu s politickými stranami, ale je otázkou, zda k opravdovému konstruktivnímu jednání opravdu dojde. Proběhlé schůzky jsou zatím jakýmsi oťukáváním, kam až může která politická strana zajít.  

KSČM očekává, že ve sněmovně dojde k poměrnému rozložení sil, aby opozice mohla normálně plnit svoji kontrolní roli.

Církevní restituce byly jeden z největších hříchů minulé vlády. Škrtat na investicích, zvyšovat všem lidem ceny daňovou politikou zvyšováním DPH a v kontrastu vydávat ohromné peníze církvím je cesta do pekel. My jsme již řekli, že chceme, aby měli občané možnost o církevních restitucích svobodně rozhodnout v celostátním referendu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama