ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.11.2013 15:37:48

Vojenští veteráni jsou vzorem vlastenectví

Vojenští veteráni jsou vzorem vlastenectví

V Den válečných veteránů předseda vlády Jiří Rusnok přijal v Hrzánském paláci několik účastníků druhé světové války.

V neformálním duchu se neslo setkání premiéra s vojenskými veterány.

"Lidská paměť má tendenci zapomínat a idealizovat si některé události. Naše dějiny jsou bouřlivé a ne vždy patří některé události k těm, na které můžeme být hrdi. Vy jako váleční veteráni patříte k těm, kteří se rozhodli riskovat život pro tuto svobodnou zemi. Chci vám za to poděkovat, vážím si vašich činů a rozhodnutí, jste vzorem vlastenectví," řekl premiér Jiří Rusnok veteránům.

Setkání se zúčastnili generálmajoři Alexander Beer a Jaroslav Klemeš, poručice Věra Holubeva, brigádní generál Miloslav Masopust a plukovníci Květoslav Mikulka, Emil Šneberg, Ludevít Štefka a Pavel Vranský.

Den veteránů se slaví k uctění památky účastníků válek. Datum bylo vybráno symbolicky, protože 11. listopadu 1918 bylo podepsáno příměří, kterým byly ukončeny boje první světové války.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama