Dělnická strana sociální spravedlnosti

  • DSSS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2013 19:04:48

DĚLNICKÁ STRANA sociální spravedlnosti

DĚLNICKÁ STRANA sociální spravedlnosti

KOMENTÁŘ: Jiný kraj jiný mrav

KOMENTÁŘ: Jezdili pro dávky v BMW a byli odsouzeni

Dsss_17










14. listopadu 2013
Jiný kraj jiný mrav. Pravdivost rčení našich předků platí i v dnešní přetechnizované době. O tom se mohla přesvědčit skupina cikánů z Čech, kteří byli anglickým soudem odsouzeni na léta do vězení za zneužívání sociálních dávek. Během více než dvou let neoprávněně vybrali ze sociálního systému Velké Británie v přepočtu přes 28 milionů korun. Tyto peníze postupně utráceli v kasinech a zásadně si pro dávky jezdili svou oblíbenou značkou auta: BMW.

Královský soud neměl pro toto chování pochopení a dále ostře odsoudil, že k těmto svým nelegálním krokům využívali své krajany, které do Anglie vylákali a pak je bez peněz poslali domů.

Na této kauze je vidět, že soudy a systém jinde reaguje na cikánské kousky jinak, než v České republice. Kolik jen bylo řečeno, jak určitá skupina obyvatel zneužívá sociální dávky. Marné bylo argumentovat svědectvími úředníků příslušných organizací. Sociální dávky této skupině lidí podléhají v naší republice div ne státnímu tajemství.

Ve Velké Británii to jde možná proto, že zde není soudní systém svazován různými pseudolidskoprávními organizacemi, kteří mají k ruce popletené intelektuály a určitou skupinu novinářů, kteří vždy přispěchají na pomoc, když mají pocit, že nepřizpůsobiví dostávají od systému, do kterého pilně přispívají zaměstnanci a živnostníci, málo. Velká Británie umožňuje žít na svém území komukoliv, ale jen pod podmínkou, že nikdo nebude žít na úkor poctivě pracujících a vydělávajících.

Jen tak na okraj. Napsal jsem, že ti, co byli odsouzeni v tomto případě, byli cikáni, protože nejenom fotky, ale i jména, ale hlavně titulek českých novin hlásal, že to byli „čeští Romové“ (Romové –  jeden z mnoha výrazů pro cikány). Když si chceme stále brát něco z ciziny za příklad, tak si vezměme něco užitečného.

Jsem přesvědčen, že takových případů zneužívání sociálních dávek mnohými občany ČR je mnoho a stačilo by několik takových přísných soudních procesů, aby se ukázalo, že republika nedopustí, aby někdo žil na její úkor. Transparentně ukázat, že sociální systém je zde hlavně pro ty občany, kteří ho opravdu potřebují, a ne pro ty, kdo nepracují dvacet i více let.

Jiří Štěpánek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama