Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2013 7:39:48

Jak proměnit zámek Křinec v kulturní a společenské centrum?

Jak proměnit zámek Křinec v kulturní a společenské centrum?

Nejne opravovat, ale i "oživovat" památky je cílem kraje...

Mezi Mladou Boleslaví a Nymburkem se nachází zámek Křinec, který je i za pomocí dotačních titulů Středočeského kraje postupně rekonstruován.  Majitelé v něm vlastní úctyhodnou sbírku secesních plakátů, v přízemí je malebná kavárnička, nádherné jsou i nedávno otevřené tzv. modré pokoje.

Prodiskutovat možnosti, jak učinit objekt více „živým“ přijel za panem Harapesem, majitelem objektu a starostou městyse Křinec panem Mocem radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

„Je fascinující, kolik úsilí a financí může člověk se svou rodinou dlouhodobě vydávat zámku takovéhoto charakteru.  Vize pana Harapese jdou navíc ještě dále – chtěl by udělat ze zámku živé kulturní a společenské centrum celého regionu. Je tu prostor i pro regionální výrobky, živé historické prezentace od kovářů po kořenářky, je tu prostor i pro uměleckou tvorbu, kulturní volnočasové centrum.“  poznamenal při prohlídce radní Štefek. „Určitě je i zájmem kraje, aby žádná takováto chvályhodná iniciativa nezapadla a občanům nakonec nezbyla jen „bačkorová“ či ryze komerční kultura. Obzvláště v regionech, které jsou geograficky trochu stranou hlavních tepen života.“

V zámku se letošní rok konaly kostýmované prohlídky, svatby a jiné slavnostní akce, filmování a focení, ochutnávky vín, pěvecké a hudební koncerty, akce pro děti a dospělé.

V nejbližší době mohou návštěvníci slyšet např. Bohuše Matuše, zažít jazz v podání Emila Viklického či se dostat do vánoční nálady na tradičním Vánočním koncertu v podání jany Heryánové-Ryklové.

Podrobný seznam akcí naleznete na http://www.zamekkrinec.cz/.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama