ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.11.2013 17:19:34

Těžba uhlí přispívá k energetické soběstačnosti ČR

Těžba uhlí přispívá k energetické soběstačnosti ČR

Předseda vlády Jiří Rusnok navštívil jednání předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje.

Ústecký region prochází podle premiéra náročným procesem hospodářské přeměny. Vláda proto hledá možná řešení, jako jsou například potenciální noví investoři, kteří by v kraji začali podnikat. Prioritou je také podpora rozvoje místní dopravní infrastruktury, zejména dostavby dálnice D8. Do ústeckého regionu by zároveň měly směřovat prostředky z unijních zdrojů uvolněné v nadcházejícím programovacím období 2014 – 2020.

Premiér dále zdůraznil strategický význam energetického sektoru, jenž přispívá k bezpečnosti a suverenitě země. „Máme zájem na tom, aby česká energetika byla do budoucna efektivnější a ekologicky příznivější, ale to nemůže být v rozporu s tím, abychom neprohlubovali zbytečně svou závislost na importovaných zdrojích,“ řekl v této souvislosti Jiří Rusnok.

Ani v příštích letech bychom proto neměli omezovat využívání dostupných fosilních paliv. Premiér tudíž připustil otevření diskuse o případném prolomení současných těžebních limitů. „Když přemýšlím o složité problematice další těžby uhlí zejména na Mostecku, tak se mi zdá, že argumenty pro to, aby těžba rozumným způsobem dále pokračovala, v mých očích převažují nad negativy, která to jistě také má,“ uvedl předseda vlády. Zachování místní průmyslové kontinuity totiž udrží v regionu pracovní příležitosti a to i v navazujícím odvětví služeb.

Premiér Jiří Rusnok se v Mostě setkal mimo jiné s ministrem průmyslu a obchodu Jiřím Ciencialou, hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem a europoslancem a předsedou Hospodářské a sociální rady Richardem Falbrem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama