Ing. Michal Kučera

  • TOP 09
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.11.2013 8:49:21

Pokračování těžby za limity o moc více pracovních míst nepřinese

Pokračování těžby za limity o moc více pracovních míst nepřinese

Reakce poslance Parlamentu České republiky Ing. Michala Kučery ke snaze "Vlády Miloše Zemana" prolomit limity těžby na severu Čech.

Se zděšením pozoruji snahy vlády přátel Miloše Zemana, která bez důvěry a v demisi, těsně před koncem svého podivného mandátu, chce prosadit prolomení limitů těžby v Ústeckém kraji. Takto závažný krok, který významně a hlavně negativně ovlivní život v našem kraji, by měla učinit vláda s mandátem a hlavně po pečlivém zvážení všech kladů a záporů, které další těžba v regionu přinese.

TOP 09 je jasně a dlouhodobě proti prolomení limitů těžby. Musíme si uvědomit, jakou cenu platí obyvatelé Ústeckého kraje za těžbu a průmyslovou výrobu s ní spojenou. V kraji máme nejnižší věk dožití, vysokou kojeneckou úmrtnost, nejnižší  průměrné vzdělání, špatnou sociální strukturu. Mladé rodiny, vzdělaní a kvalifikovaní lidé proto odcházejí, zůstávají ti méně kvalifikovaní, kteří hůře hledají zaměstnání. Roste nezaměstnanost a sociální napětí. To je cena, kterou mimo jiné, platíme taky za povrchovou těžbu v Ústeckém kraji.

Nemohu přijmout argument, který obhajuje prolomení limitů těžby zachováním pracovních míst. Pokračování těžby za limity o moc více pracovních míst nepřinese, naopak bude se jen prodlužovat současný, nepříliš utěšený stav a budou se odkládat skutečná řešení.  Řešení, která přinesou dlouhodobý rozvoj Ústeckého kraje a která z něho opět udělají dobré místo pro život.

Ústecký kraj není jediným krajem v Evropě, který prochází přeměnou z extenzivní průmyslové oblasti. V mnoha zemích to už úspěšně dokázali, u nás to zatím odkládáme a odsouváme. Ať to vyřeší naše děti, my tu odvahu nemáme. A že to budou muset řešit, to je nám všem snad jasné. Zatím jim tady náš kraj ještě trochu zdevastujeme. A to hlavně lidsky.

Ing. Michal Kučera (TOP 09)
poslanec PČR, Ústecký kraj

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama